Nicușor Dan: Bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări, este bugetul pe care îl avem azi supus votului. Sunt uluit! Acum venim și spunem că e un alt buget? Realmente nu se poate așa ceva! (VIDEO)

Publicat: 28 04. 2021, 10:42
Foto: Facebook/ Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se declară uluit de impasul în care s-a ajuns cu privire la votarea bugetului Bucureștiului pentru anul 2021. Asta în contextul în care, consilierii generali USR PLUS au anunțat oficial marți seară că nu vor aproba bugetul Capitalei la votul de miercuri și au cerut primarului general să retragă proiectul.

Reacția primarului Nicușor Dan în urma blocajului privind adoptarea bugetului Capitalei

În cadrul ședinței de miercuri a Consiliului General al Municipiului București, edilul Nicușor Dan a declarat că bugetul care a fost gata pe 15 martie a fost stabilit în urma unor consultări ”extrem de civilizate și de constructive” și că acesta este proiectul supus acum votului.

”De la începutul acestui mandat, am făcut eforturi uriașe să ținem la linia de plutire Primăria și instituțiile din subordine care au fost, din punct de vedere financiar, calificate greșit. Am găsit facturi neplătite de la începutul anului 2019. Acum, odată cu votarea bugetului, putem să trecem la faza următoare, la începerea investițiilor.

Vreau să vă aduc aminte procesul de elaborare a bugetului. Au fost mai multe etape. În primul rând, în ianuarie, consilierii și cu primarul și viceprimarii au audiat toți directorii din Primărie și instituțiile subordonate, întrebându-i cum văd bugetul. Apoi li s-a solicitat să reducă ceea ce doresc tocmai pentru a stabiliza financiar instituția. Au făcut niște propuneri scrise. Apoi, într-un grup de lucru, cu cei doi viceprimari, cu administratorul public, cu președintele Comisiei de buget și cu directorul Direcției economice am realizat un buget, o propunere de buget, care a fost gata pe 15 martie și a fost transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul!”, a declarat Nicușor Dan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan:În opinia mea, toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc

Primarul spune că, din punctul său de vedere, toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc.

”Bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări, este bugetul pe care îl avem azi supus votului. Vă spun sincer, sunt uluit. Noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum șase săptămâni. Acum venim și spunem că e un alt buget? Realmente nu se poate așa ceva!

În opinia mea, toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive, s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă pentru ca să putem să începem investițiile pe care le așteaptă”, a mai declarat edilul general.

De partea lor, consilierii generali ai PNL au anunțat, miercuri, că susțin propunerea de buget inițiată de primarul general.

În aceste condiții, Primăria Municipiului București ar putea intra în incapacitate de plată dacă bugetul va fi blocat, așa cum intenționează să voteze miercuri consilierii generali de la USR PLUS, ca mijloc de șantaj pentru ca viceprimarul lor,Horia Tomescu, să primească atribuții depline privind gestionarea spitalelor.

Potrivit surselor B1.RO, dacă problema se prelungește până pe data de 7 mai iar Primăria Capitalei nu va avea bugetul adoptat până atunci, Guvernul nu va putea face plăți iar întreaga activitate a municipalității ar putea fi blocată.