Nicușor Dan: Avem deschise în prezent 18 șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare / În primele opt luni, am reabilitat aproximativ 45 km de conducte magistrale

Publicat: 30 09. 2024, 10:21
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că în prezent sunt deschise 18 șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare.

Nicușor Dan, despre modernizarea sistemului de termoficare

Edilul a precizat că în primele opt luni din 2024 au fost reabilități circa 45 de kilometri de conducte.

„În primele opt luni ale acestui an, am reabilitat aproximativ 45 km de conducte magistrale de termoficare. Avem deschise în prezent 18 șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare, urmează să deschidem și altele, pentru a schimba treptat toate conductele vechi de peste 40-50 de ani, din cauza cărora se produc avarii dese”, a declarat Nicușor Dan, luni, într-o postare pe Facebook.

„Pentru 14 dintre aceste șantiere, finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar pentru restul de 4 de la bugetul local și cofinanțare Ministerul Dezvoltării”, a continuat oficialul.

Nicușor Dan: Continuăm investițiile în acest domeniu

Primarul Capitalei a menționat că în 2023 au fost schimbați 50 de kilometri de conducte.

„Reamintesc faptul că anul trecut am schimbat 50 km de conducte de termoficare. Continuăm investițiile în acest domeniu, astfel încât toți locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire să beneficieze de căldură și apă caldă în parametri optimi”, a mai declarat Nicușor Dan.