Nicușor Dan: În ultimul sondaj pe care l-am făcut, cifrele erau Firea 30, eu 28, Voiculescu 12. Sunt foarte optimist, pentru că există o presiune publică importantă de a avea candidat unic

Nicușor Dan: În ultimul sondaj pe care l-am făcut, cifrele erau Firea 30, eu 28, Voiculescu 12. Sunt foarte optimist, pentru că există o presiune publică importantă de a avea candidat unic
Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Nicușor Dan a declarat că, la ultimul sondaj pe care l-a făcut, în august, Gabriela Firea avea 30%, el – 28%, iar Vlad Voiculescu – 12%. Acesta a mai afirmat că, în ipoteza în care Opoziția din București o să aibă candidat unic, dar acela nu va fi el, atunci nu va candida. Totuși, Dan este optimist, căci există o presiune publică consistentă de a avea candidat unic, iar el are cele mai multe șanse.

Nicușor Dan a mai afirmat, pentru Digi24, că îi e greu să creadă că alegerile locale vor fi organizate în două tururi.

Despre competiția cu Vlad Voiculescu, Dan a afirmat: „Este o decizie pe care urmează să o ia organizația conform protocolului Alianței. Sunt mai multe tabere. O să urmeze o competiție internă cât mai democratică. O să existe o campanie internă, prima întrebare este dacă va fi între toate partidele de opoziție, este o întrebare care încă nu are răspuns. Eu cred că dacă PNL o să vină într-o discuție cu USR

PLUS este o opțiune deschisă, o campanie pentru toată lumea deodată. Urmează apoi o procedură de desemnare.

Ultimul sondaj pe care l-am făcut era în august și atunci cifrele erau Gabriela Firea 30, eu 28, Vlad Voiculescu 12”.

„Eu, în ipoteza în care opoziția o să aibă candidat unic și acela nu voi fi eu, atunci nu candidez. Într-o multitudine de alte ipoteze, rămân în cursă. Eu sunt foarte optimist pentru că există o presiune publică consistentă de a avea candidat unic”, a mai spus Nicușor Dan, pentru Digi24.

Totodată, el s-a pronunțat pentru realizarea unui sondaj care să stabilească acel candidat al Opoziției cu șansele cele mai mari în fața Gabrielei Firea. Asta în timp ce lideri ai USR s-au pronunțat pentru organizarea de alegeri primare publice (partidele de Opoziție organizează propriile alegeri: bucureștenii interesați vin și votează în locuri special amenajate, iar candidatul care obține cele mai multe voturi e desemnat candidatul unic al Opoziției și o va înfrunta pe Firea la alegerile locale).

Dan a mai precizat că, în opinia sa, este în avantajul lui să fie candidat independent, deoarece asta îi crește șansele să obțină sprijinul tuturor partidelor de Opoziție în lupta împotriva Gabrielei Firea.
El a mai afirmat că a avut deja discuții și cu PNL, și cu PMP, dar nu vrea să spună ce au vorbit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”