Nicușor Dan: Alegătorii PSD se vor împărți între Cîrstoiu și Piedone. Piedone e omul PSD și omul sistemului. E foarte departe de a fi antisistem (VIDEO)

Nicușor Dan: Alegătorii PSD se vor împărți între Cîrstoiu și Piedone. Piedone e omul PSD și omul sistemului. E foarte departe de a fi antisistem (VIDEO)
Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a declarat joi, pentru B1 TV, că electoratul PSD se va împărți la alegerile pentru Primăria Capitalei între doi candidați PSD: cel oficial, Cătălin Cîrstoiu (susținut și de PNL), și cel neoficial, Cristian Popescu Piedone. Dan a insistat că Piedone nici vorbă să fie omul antisistem, cum pretinde, ba chiar e omul sistemului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Nicușor Dan, despre competiția electorală pentru Primăria Generală

„Eu am fost votat de un public de dreapta, parte din acest public mă simpatizează, ei intenționează să mă voteze. Am avut 30 – 35%, 39% în ultimul sondaj. Avem un partid mare pe partea stângă, PSD, care are intenție de vot 30-35%. Am spus mereu că, fiind alegeri într-un singur tur, bătălia se va da între mine și candidatul PSD.

Acum se întâmplă că avem doi candidați PSD (râde ironic), adică unul susținut de partid și cumva unul susținut de electoratul PSD. O să vedem săptămânile următoare cum se va împărți electoratul PSD între cei doi candidați”, a declarat Nicușor Dan, făcând referire la Cătălin Cîrstoiu, candidatul oficial PSD-PNL, și Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5.

El a mai spus că ia cu rezerve candidatura lui Cristian Popescu Piedone și „nu exclud inclusiv o retragere din competiţie”.

Nicușor Dan: Piedone e omul sistemului

Dan a insistat că Piedone e practic tot omul PSD-ului: „El de acolo vine. Fiul lui e deputat PSD, nu? Are majoritate cu PSD la Consiliul Local Sector 5”.

„Ce pot să spun mai mult… E un candidat cu o oarecare, cum să zic, imagine (râde iar), dar departe de a fi antisistem, dimpotrivă, e întruchiparea unui fel de a fi în sistem”, a mai spus Nicușor Dan despre Piedone.

Amintim că Nicușor Dan e susținut pentru un nou mandat la Primăria Generală de către Alianța Dreapta Unită (ADU), formată din USR, PMP și FD, precum și de partidul REPER.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)