Nicușor Contantinescu: Liderii PSD de la centru ar trebui să-şi asume pierderea alegerilor prezidenţiale

Nicușor Contantinescu: Liderii PSD de la centru ar trebui să-şi asume pierderea alegerilor prezidenţiale

Scandal în PSD înaintea Comitetului Executiv Naţional al partidului care are loc vineri, la Sinaia. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a atacat dur conducerea social-democraţilor. Acesta spus că liderii PSD de la centru ar trebui să-şi asume pierderea alegerilor prezidenţiale şi să nu se mai arunce vina asupra liderilor locali. Cât despre propunerea sancţionării membrilor PSD cu probleme în justiţie, Constantinescu spune că este în afara Constituţiei.

Nicușor Constantinescu susţine că greşelile de la alegerile prezidenţiale au aparţinut conducerii centrale a PSD şii că degeaba se aruncă vina pe liderii locali.

”Baronii ăștia de care tot vorbiți dumneavoastră și care sperie pe toată lumea, inclusiv copilul meu m-a intrebat ce-i aia baron, sunt doar niște chestiuni prin care încearcă să arunce un eșec național al alegerilor prezidențiale pe organizațiile din teritoriu. Eu nu cred că domnul Ponta sau domnul Dragnea au lansat teoria centrului imaculat. V-am spus teoria centrului imaculat a lansat-o în 2003 domnul prim-ministru de atunci, Adrian Năstase, președintele Partidului Social Democrat de atunci. Acum a fost reluată în încercarea de a se justifica greșelile din această campanie electorală prezidențială, greșeli care nu au aparținut organizațiilor județene, nici președinților de consilii județene, nici primarilor de municipiu, ci au aparținut conducerii centrale”, a declarat Nicușor Constantinescu.

Cât despre propunerea sancţionarii membrilor PSD care au probleme în justişie, Constantinescu spune că aceasta este în afara constituţiei.

”Doar după ce ești condamnat definitiv și irevocabil trebuie să suporți atât lipsirea de libertate cât și lipsirea de alte drepturi și libertăți cetățenești care înseamnă inclusiv cea de a fi membru într-un partid politic și e valabil nu doar pentru PSD, este valabil pentru toate partidele politice din România și din Europa, atunci noi, partidul, nu putem stabili reguli peste ceea ce stabilește Constituția României”, a mai spus Constantinescu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`