Niculae Bădălău, în prezent în arest pentru trafic de influență și dare de mită, a semnat acum 10 ani un studiu științific, în engleză, despre fenomenul corupției. Concluzia privind România: „Corupția e parte integrantă a stilului de viață”

Niculae Bădălău, în prezent în arest pentru trafic de influență și dare de mită, a semnat acum 10 ani un studiu științific, în engleză, despre fenomenul corupției. Concluzia privind România: „Corupția e parte integrantă a stilului de viață”
Niculae Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi, reținut de DNA pentru fapte de corupție. Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Fostul lider PSD Niculae Bădălău, aflat în arest preventiv într-un dosar de corupție, a constatat, într-un studiu pe care l-a semnat acum 10 ani împreună cu Dănuț Neacșu, că în România, Grecia și Italia fenomenul corupției e „parte integrantă a stilului de viață”.

Bădălău, în arest pentru corupție, a realizat un studiu comparativ despre… corupție

G4media notează că Niculae Bădălău a publicat acest articol în 2012 ca parte din obligațiile de doctorand. El și-a susținut teza în 2013, la Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, titlul acesteia fiind ”Managementul administrației publice. Strategii de modernizare”.

Articolul, cu titlul „Measuring corruption at the international level. Cross-national perspective”, e un studiu comparativ despre nivelul corupției din cinci țări europene – Danemarca, Suedia, România, Grecia și Italia.

În concluzii, Niculae Bădălău și coautorul articolului, Dănuț Neacșu, au susținut că, deși datele și documentele publicate de mai multe organizații internaționale indicau faptul că în Danemarca și Suedia nu exista corupție, „acest lucru nu poate fi întru totul adevărat deoarece corupția îmbracă forme diferite”.

În privința României, Greciei și Italiei, Bădălău și Neacșu scriau: „Corupția este relativ acceptată, devenind parte integrantă a stilului de viață”.

De asemenea, cei doi și-au exprimat reticența legată de posibilitatea măsurării nivelului de corupție dintr-o țară.

Articolul a apărut într-un volum tipărit de Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Toate articolele sunt în limba engleză, iar volumul se află la bibliotecile de renume din țară, mai notează G4Media.

Niculae Bădălău a fost un lider marcant al PSD, dar a demisionat din partid în 2020, după ce a primit funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. El a rămas fără funcție după ce a intrat în vizorul DNA. Acum e în arest preventiv, fiind acuzat de trafic de influență și dare de mită în formă continuată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`