Nicu Ștefănuță, după declarația lui Iohannis despre Schengen: Imaginea Președintelui era una realistă, dezamăgită, bazată de pe corolarul unei președinții care nu a adus mari succese internaționale (VIDEO)

Nicu Ștefănuță, după declarația lui Iohannis despre Schengen: Imaginea Președintelui era una realistă, dezamăgită, bazată de pe corolarul unei președinții care nu a adus mari succese internaționale (VIDEO)
Foto: Facebook / Nicu Ștefănuță

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a comentat declarațiile lui Klaus Iohannis despre Schengen, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și spune că „imaginea Președintelui era una realistă, dezamăgită, bazată de pe corolarul unei președinții care nu a adus mari succese internaționale, din păcate”.

Nicu Ștefănuță, pe B1 TV, despre dosarul Schengen și declarațiile președintelui Klaus Iohannis

Întrebat cum să interpretăm mesajul președintelui Klaus Iohannis, eurodeputatul a spus: „Dumneavoastră ați dat o știre înainte cu primarul din Mioveni. Oare câte cazuri de corupție mare au explodat în România în ultima vreme? Vă imaginați cumva că acestea nu se legate și de ceea ce se numește «percepție externă»? Adică, pe de o parte, nu credeți că cei din extern se uită la noi și zic, oare să dăm frâiele granițelor externe României? După ce tocmai în Polonia a fost un scandal în care polonezii vindeau vize Schengen pe 5.000 de dolari”.

„Deci cumva lucrurile sunt legate. Imaginea Președintelui era una realistă, dezamăgită, bazată de pe corolarul unei președinții care nu a adus mari succese internaționale, din păcate. Trebuie să o spunem. Deci cumva Președintele s-a uitat în gol, spunând că probabil nu vom reuși, cam asta a spus”, a adăugat Nicu Ștefănuță.

„Imaginea externă pe care o dă România în acest moment, cu tot felul de explozii din acestea, vă închidem, vă facem una, vă facem alta, este una de neseriozitate, de circ, de circ. Cam asta este impresia. Cazurile de corupție nu prea ajută, asta ziceam înainte. Noi trebuie să ne imaginăm că ceea ce se întâmplă la noi în țară (…) trece granițele, adică acolo sunt niște oameni care urmăresc ce se întâmplă în România”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:55 - Alina Bădic, despre zilele în care vor avea loc alegerile prezidențiale: „Avem o realitate lumească ușor conflictuală, dar realitatea spirituală e foarte frumos conturată” / Profilul de candidat cu cele mai mari șanse să câștige (VIDEO)
20:10 - De ce se leagă greu prieteniile showbiz. Andreea Bălan: „Nu știu cât de mult e loc pentru toată lumea”. Cum a încetat artista să-i mai pese de așteptările celorlalți de la ea
19:46 - Ciolacu, după ce a vizitat două școli din București: Părinții și copiii nu așteaptă de la politicieni discursuri sforăitoare în prima zi de școală, ci să își facă treaba. Investițiile, calea sigură pentru educația copiilor noștri (VIDEO)
19:25 - Anamaria Prodan a mers la mănăstire de ziua ei: „Ne-am curățat. Ne-am înălțat, ne-am înțelepțit” (VIDEO)
18:59 - Mărturii teribile despre incendiul de vegetație din Maramureș: „Dacă era iarbă, ardeam ca șobolanii aici”. 4 pompieri au fost răniți
18:34 - Adriana Trandafir a răbufnit după ce s-a spus că a lipsit de la nunta fiului: „A fost o mare mizerie!”
18:08 - Alin Oprea spune că a fost abandonat de copii după divorț: „Mă bucur că au rămas măcar ei uniți, ideal ar fi fost să fie echidistanți”
17:47 - Mircea Badea și Carmen Brumă, accident în Corfu: „Se putea termina groaznic”
17:20 - Ciucă: „Am văzut că deja ne contestă lumea. Eu i-am rugat să lase Armata Română în pace. Au ceva cu mine, eu pot să primesc, deci să dea în mine”
16:56 - Simona Halep, despre cazul de dopaj al lui Jannik Sinner: „Nu am nimic cu el, dar modul de judecată nu a fost deloc corect faţă de mine”