Nicolăescu: Introducerea unei adăugiri politice în raportul pe Justiţie, un exces din partea UE

Nicolăescu: Introducerea unei adăugiri politice în raportul pe Justiţie, un exces din partea UE

Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că introducerea unei adăugiri politice în raportul pe Justiţie, după cum a semnalat anterior ministrul Titus Corţean, ar constitui un „exces” din partea Uniunii Europene.

Cred că (n.r. – Titus Corlăţean) e bine informat, săptămâna aceasta a fost la Bruxelles, probabil în urma discuţiilor cu oficiali europeni a înţeles că ar putea avea loc asemenea modificări ale Raportului de Cooperare şi verificare. (…) Dacă s-ar introduce un asemenea capitol politic, din pucntul meu de vedere, personal, ar fi un exces din partea UE pe care nu-l agreez„, a spus Nicolăescu.

Vicepreședintele PNL a explicat că România este un stat-membru al UE, cu drepturi depline, care şi-a îndeplinit toate obligaţiile faţă de Uniune.

„Dacă UE vrea să impună condiţii suplimentare, nu o poate face unilateral. Ar trebui să facă într-un dialog, să informeze şi orice măsură care are ca scop o monitorizare mai exigentă să poată avea loc ulterior. În acest moment nu cred că aşa ceva este şi corect şi legal„, a mai spus Nicolăescu.

Declarațiile lui Nicolăescu vin după ce, sâmbătă, Titus Corlăţean, a declarat că în raportul Comisiei Europene pe justiţie va exista şi o „adăugare politică”, din aspecte incorecte faţă de situaţia reală din România, adăugând că respectivele concluzii vor fi folosite de „unii” pentru a îngreuna aderarea ţării la spațiul Schengen.
 

Eugen Nicolăescu, despre raportul CE pe justiţie

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21570').select();" id="embed_text_21570" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)