NICOLAE ROBU explică DEZASTRUL PNL în alegeri: Liberalii s-au agățat de CIOLOȘ, deși majoritatea românilor era NEMULȚUMITĂ de prestaţia Guvernului pe care îl conducea

Publicat: 05 01. 2017, 20:14
Foto: BN24.ro

Nicolae Robu, președintele demisionar al PNL Timiș, a susținut că PNL a obținut rezultate atât de slabe la alegerile locale și parlamentare din cauza superficialității și amatorismului în stabilirea candidaților, dar şi din cauza agățării de Dacian Cioloș, care nu a demonstrat că, într-adevăr, rezonează cu PNL.

Robu a făcut, pe Facebook, o analiză în zece puncte a evoluției dezastruoase a PNL în ultimul an.

Anunţarea înaintea alegerilor locale a candidaţilor la funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, în condiţiile în care niciunul nu avea scor peste scorul partidului – eventual una-două excepţii pe ţară – şi, drept urmare, ei n-aveau cum să fie locomotive pentru partid; în schimb, desemnarea lor a creat, inevitabil, în filiale, tensiuni interne, frustrări fireşti, care s-au răsfrânt negativ asupra rezultatelor la locale, cu prelungire la parlamentare”, a scris Robu, pe Facebook.

Acesta a acuzat și modul defectuos în care s-au făcut nominalizările pentru Primăria Capitalei: ”Superficialitatea, amatorismul, în stabilirea candidaţilor la primăriile de sector şi Primăria Generală a Capitalei, care au adus prejudicii imense de imagine partidului, în ansamblul său, derută în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL şi tensiuni interne, mai ales în organizaţiile din capitală”.

Nicolae Robu a mai enunțat printre cele zece motive ale eșecului și ”agățarea” de Dacian Cioloș, personaj care ”nu era perceput de membrii şi simpatizanţii PNL ca aparţinând comunităţii lor”.

Anunţarea, în sine, înaintea alegerilor, a unui nume pentru funcţia de prim-ministru, în condiţiile în care PNL nu avea un candidat cu scor peste scorul partidului, care să poată fi pe post de locomotivă pentru partid (şi nici în afara partidului nu exista aşa ceva!); agăţarea PNL de prim-ministrul Dacian Cioloş, în condiţiile în care: dl. Dacian Cioloş nu era perceput de membrii şi simpatizanţii PNL ca aparţinând comunităţii lor; majoritatea cetăţenilor României, inclusiv majoritatea membrilor comunităţii PNL-iste, era nemulţumită sau în orice caz mai degrabă nemulţumită decât mulţumită de prestaţia Guvernului Cioloş (subliniez: vorbim de percepţii, nu facem judecăţi de valoare, eu, personal, am o părere mai degrabă pozitivă decât negativă asupra guvernării Cioloş); dl. Dacian Cioloş, personal, avea un capital de apreciere mai degrabă modest, nicidecum unul care să-l facă locomotivă pentru PNL (spre exemplu: 41% în municipiul Timişoara, în timp ce în judeţ…; din nou: vorbim de percepţii, nu facem judecăţi de valoare);

Dl. Dacian Cioloş însuşi nu a făcut dovada că ar rezona cu PNL, dimpotrivă, a fost extrem de ezitant în a se lăsa asociat cu PNL, iar când, într-un final, a făcut-o, asta s-a întâmplat neexclusiv, dl. Cioloş punând pe picior de egalitate, în perspectiva sa, PNL-ul şi noul, enigmaticul, partid USR, semănând confuzie în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL, respectiv în rândul nehotărâţilor”, a explicat Nicolae Robu.