Nicolae Ciucă: Traversăm o perioadă de crize suprapuse, dar avem o stabilitate economică. Rolul nostru guvernamental e tocmai să asigurăm această stabilitate

Publicat: 19 04. 2022, 18:49
Actualizat: 19 04. 2022, 19:03
Nicolae Ciucă// Sursa Foto: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că traversăm o perioadă de crize suprapuse, dar Guvernul a luat măsuri așa încât să fie menținută stabilitatea economică a țării.

Ciucă, despre situația economică a României

„Prin măsurile luate am creat preictibilitate pentru invstițiile directe în România, acestea crescând în primele două luni ale anului cu 10%, depășind suma de 90 de milioane de euro.

Prim măsurile pe care le-am luat, pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, am venit în sensul în care vrem ca la nivelul Guvernului să asigurăm tot ce e necesar ca această criză economică să nu ne afecteze pe măsura celor anticipate.

Traversăm o perioadă de crize profunde care s-au suprapus și e de așteptat și e realist să discutăm că acestea vor impacta și economia.

Evaluările instituțiilor financiare străine au diminuat creșterea economică pentru anul în curs, dar e o creștere, ceea ce arată că avem o stabilitate economică.

Rolul nostru guvernamental e ca prin aceste măsuri, prin atragerea de fonduri europene, să putem să asigurăm tocmai această stabilitate”,a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă dă asigurări că anul acesta nu vor fi impuse noi taxe

„În acest an nu discutăm de noi taxe. Pentru 2023 se lucrează la strategia fiscală, când o vom finaliza, vom anunța ce urmează să se întâmple.  Anunț și acum că măsurile ce vor fi luate vor fi anunțate din timp, tocmai pentru a răspunde solicitării mediului de afaceri de a asigura predictibilitate”, a mai precizat premierul.
Anterior, Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne și secretar general al PNL, a afirmat că în nicio ședință a coaliției nu s-a pus problema să fie introduse taxe sau impozite noi: „Așa cum bine știți, ultimele discuții pe seama taxelor, impozitelor și sprijinului acordat românilor, companiilor, mediului de afaceri s-au desfășurat aici, la Parlament, și au fost prezentate public măsurile pe care Guvernul le-a luat. Acum noi urmează să venim cu proiecte de acte normative să putem să implementăm aceste decizii ale coaliției. Nu s-a pus problema în nicio ședință a coaliției să venim cu taxe, impozite noi”.