Nicolae Ciucă: PNL va continua să susțină cota unică. Nu avem digitalizarea necesară să putem să aplicăm impozitarea progresivă

Nicolae Ciucă: PNL va continua să susțină cota unică. Nu avem digitalizarea necesară să putem să aplicăm impozitarea progresivă
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România nu dispune de digitalizarea necesară pentru a putea să aplice impozitarea progresivă, a declarat liderul PNL, Nicolae Ciucă, marți, în cadrul unei conferințe de presă la Arad, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă spune că PNL va continua să susțină cota unică

Întrebat de reporteri dacă vor fi reluate discuțiile despre impozitarea progresivă, liderul PNL a spus: „Partidul Naţional Liberal este un susţinător al cotei unice de impozitare şi vom continua să susţinem această măsură, pentru că şi-a dovedit eficienţa economică şi putem să stăm de vorbă cu cei care sunt direct implicaţi în economia României, cu mediul de afaceri şi ei să ne spună care au fost cu adevărat principalele avantaje ale cotei unice şi spaţiul pe care îl mai are în continuare, de valabilitate, cota unică, astfel încât să putem să avem un mediu de afaceri, o economie cu adevărat dobândind un capital consistent”.

„Până atunci, este dificil de discutat de impozitare progresivă şi avem şi un argument tehnic: nu avem pregătirea necesară, digitalizarea necesară să putem să aplicăm cu adevărat o astfel de măsură”, a adăugat fostul premier.

Nicolae Ciucă: Trebuie să fim cu picioarele pe pământ

Liderul PNL spune că este dificil de estimat un termen pentru reluarea discuțiilor cu privire la impozitarea progresivă.

„Discuţiile sunt reluate permanent în aceste analize, idei, dar în momentul de faţă trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să vedem care este realitatea, realitate care trebuie să fie în conformitate cu ceea ce, cu adevărat, aduce beneficiu economiei noastre”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:55 - Cum se menține Nadia Comăneci într-o formă de invidiat. Alimentele pe care nu le consumă niciodată: „În schimb beau o bere, două la cină”
09:38 - România și Bulgaria vor să activeze noul Comandament NATO de Forțe Speciale pentru Marea Neagră, creat pe fondul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei
09:31 - ANM anunță „o perioadă cu mai multe precipitații”. Florinela Georgescu: Ploile vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Este foarte posibil să existe inundații rapide / Vremea se va răci (VIDEO)
09:14 - Percheziții în Portul Agigea. Activitatea în vamă a fost dată peste cap ore întregi
08:55 - Dezbaterea prezidențială în SUA: Cerceii purtați de Kamala Harris au dat naștere unei noi teorii a conspirației
08:47 - Mircea Fechet: Când Transfăgărașanul va fi închis, există riscul ca urșii să aleagă calea ușoară de a se hrăni și, în lipsa feliei de pizza aruncată pe geam, să ajungă în gospodării / Vor fi 10 panouri de avertizare (VIDEO)
08:29 - Biciclist lovit de o mașină după ce a trecut pe roșu. Era băut, avea un copil pe bicicletă și tot el a sărit la bătaie după accident
08:17 - Cum va fi vremea vineri, 13 septembrie. Vor fi averse consistente în unele zone
08:13 - Vladimir Putin avertizează NATO că va fi „în război cu Rusia” dacă îi permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune
07:53 - Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în ultima jumătate a lunii septembrie