Nicolae Ciucă: PNL se opune și acum coborârii pragului de impozitare pentru microîntreprinderi / Responsabilitatea pentru banii din PNRR este a Guvernului și a premierului (VIDEO)

Nicolae Ciucă: PNL se opune și acum coborârii pragului de impozitare pentru microîntreprinderi / Responsabilitatea pentru banii din PNRR este a Guvernului și a premierului (VIDEO)
Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

PNL se opune și acum coborârii pragului de impozitare pentru microîntreprinderi, a afirmat liderul partidului, Nicolae Ciucă, miercuri, în cadrul unor declarații de presă la Parlament.

Nicolae Ciucă, despre banii din PNRR

Întrebat dacă va discuta cu Marcel Ciolacu pe acest subiect, Nicolae Ciucă a spus: „În acest moment, deciziile politice au fost luate, iar soluția este una tehnică, motiv pentru care staff-ul tehnic de la Partidul Național Liberal va discuta orice subiect legat de cererea de plată numărul 3. Ceea ce vă pot spune în momentul de față este că, în calitate de premier, la vremea respectivă, conform calendarului, am avut de rezolvat țintele și jaloanele pentru cererile de plată numărul 2 – s-au rezolvat, banii sunt în vistierie, aproximativ 6 miliarde de euro”.

„În momentul de față, pentru cererea de plată numărul 3, trebuie să facem în așa fel încât banii, indiferent ce penalitate ne va aplica staff-ul de la Bruxelles, să intre în vistieria statului, pentru că sunt cât se poate de bineveniți”, a adăugat el.

Ce a spus despre pragul de impozitare a microîntreprinderilor

Referitor la jalonul care prevede scăderea la 88.500 de euro a pragului de impozitare pentru microîntreprinderi, liderul PNL a precizat: „Și acum ne opunem coborârii”.

„Este vorba de pierderea unui procent din banii alocați jalonului respectiv și trebuie să vedem care sunt efectele. Putem să ne permitem să pierdem o parte din bani sau putem să pierdem foarte mulți bani ajungând să se dizolve foarte multe întreprinderi mici și mijlocii, care în momentul de față au o cifră de afaceri de peste 150 de miliarde de lei. Este important să cumpănim și să vedem de unde pierdem mai mult”, a continuat el.

Întrebat despre faptul că liderul PSD arată cu degetul spre miniștrii liberali pentru problema legată de PNRR, Nicolae Ciucă a spus: „Eu cred că fiecare dintre noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea, iar responsabilitatea este a Guvernului și a premierului. Nu pot să spun acum că dacă s-a întâmplat ceva greșit pe timpul cât am fost premier aparține coaliției”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:13 - Secretarul general și contabila Federației de Canotaj, propuși să primească 162.400 de euro fiecare din partea COSR după Jocurile Olimpice, mai mult decât David Popovici
15:05 - Acoperișul Turnului cu Ceas din Sighișoara va fi refăcut după modelul original. Costurile pentru restaurare sunt de 55.000 de lei
14:56 - Scandal pe zborul Hurghada-Cluj. Un pasager a fost aproape de a fi debarcat
14:45 - Ludovic Orban: Alianța forțelor de dreapta va susține referendumurile lui Nicușor Dan / Ingineria administrativă pusă la cale de PSD în Piața Unirii trebuie anchetată de instituțiile abilitate (VIDEO)
14:37 - Planta minune care contribuie împotriva răcelilor, întărește inima și elimină toxinele din organism. Este foarte populară la noi în țară
14:36 - USR cere PSD-PNL organizarea referendumului „Fără penali” odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale
14:25 - Haos creat de un tânăr în Iași. A parcat mașina pe linia de tramvai și a fost găsit de polițiști după o oră
14:21 - PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ Maniu-Mihalache intră la alegerile parlamentare sub sigla Forța Dreptei. Eugen Tomac: Bucureștiul are nevoie de parlamentari harnici, care să fie alături de Nicușor Dan (VIDEO)
14:05 - Un șofer problematic din Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii. De ce a recurs la acest gest
14:01 - Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)