Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”

Publicat: 05 10. 2024, 22:49
Actualizat: 05 10. 2024, 22:50
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Nicolae Ciucă / Facebook

Doar cetățenii sunt cei care trebuie să respingă prin vot orice comportament care atentează la democrație, a declarat Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, sâmbătă, după decizia CCR de a invalida candidatura Dianei Șoșoacă.

Nicolae Ciucă, către PSD: Românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat

Liderul PNL a precizat că respectă deciziile CCR și nu le comentează, indiferent de opinia personală.

„Sunt candidatul PNL la Președinția României. Știu ce înseamnă să respecți deciziile CCR și să nu le comentez, indiferent ce opinie personală am. Recâștigarea încrederii în instituțiile statului român este una dintre prioritățile mele. Parcursul României în Uniunea Europeană și NATO reprezintă singura cauză corectă a poporului român. În asta cred!”, a declarat Nicolae Ciucă, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că „principiul fundamental al liberalismului este libertatea”.

„Principiul fundamental al liberalismului este libertatea. Libertatea fiecarei persoane de a decide propria soartă. Libertatea de a alege. Libertatea de a sancționa prin vot comportamentul antidemocratic al celor care le cer votul. În democrație nimeni nu are dreptul să priveze românii de libertatea lor de a decide prin vot. Am câștigat acest drept la Revoluția din 1989.”, a adăugat Nicolae Ciucă.

„Doar cetățenii sunt cei care trebuie să respingă prin vot orice atitudine și comportament care atentează la democrație. Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat”, a continuat fostul premier.

Nicolae Ciucă: PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2

Liderul PNL consideră că principala temere a PSD este o eventuală confruntare cu el în finala prezidențială.

„Finala prezidențială va fi decisă de români, nu prin jocuri de culise și compromiterea unor instituții. Românii vor ieși la vot, iar PSD nu va lua toata puterea politică și economică așa cum vrea acum. Imaginați-vă ce înseamnă o Românie în care PSD are TOT: Președinția, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituțională. O Cortină Roșie de Fier va cădea asupra României”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

„Românii au o vorbă: de ce îți e frică, nu scapi! PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2!”, a conchis liberalul.