Nicolae Ciucă: Miercuri stabilim în coaliție data alegerilor prezidențiale. PNL nu pleacă de la guvernare (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Miercuri stabilim în coaliție data alegerilor prezidențiale. PNL nu pleacă de la guvernare (VIDEO)
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Nicolae Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat că miercuri coaliţia va stabili data alegerilor prezidenţiale. Afirmația a fost făcută în contextul în care PNL și PSD s-au înțeles ca scrutinul să aibă loc în septembrie, nu în iarnă ca de obicei, dar acum liberalii vor din nou schimbarea datei. Ciucă a mai spus că liberalii nu vor ieși de la guvernare, chiar dacă PNL și PSD vor avea candidați separați la prezidențiale.

Se schimbă iar data alegerilor prezidențiale?

„E adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să se fi formalizat, ca data să fie în septembrie. După locale și parlamentare, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi… a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ.

Suntem în a opta zi şi încă nu avem rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, deci cei care au examene s-au simţit afectaţi.

Mai mult, urmează două luni de vară, până în septembrie ştim bine că e perioadă de concedii”, a explicat Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat apoi că „nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect, vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie”.

„Nu schimbăm deloc data. E o analiză, iar analiza trebuie să aibă loc în coaliţie. (…) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”, a mai spus Ciucă.

PNL rămâne la guvernare

Totodată, liderul PNL a explicat din nou de ce nu vor ieși de la guvernare: „Sunt opinii şi opinii. Dincolo de ele, e nevoie de o abordare echilibrată şi să ţinem cont de faptul că, dincolo de miza prezidenţialelor, avem nevoie să continuăm să guvernăm ţara, avem nevoie de stabilitate, pentru că românii aşteaptă de la noi siguranţă şi echilibru pentru viaţa de zi cu zi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`