Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Supraviețuitorilor de Cancer: Avem datoria de a crește speranța de viață a pacienților oncologici

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Supraviețuitorilor de Cancer: Avem datoria de a crește speranța de viață a pacienților oncologici
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de susținere pentru pacienții oncologici cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer.

„Marcăm pentru al treilea an la rând Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer, prin care apreciem curajul celor care nu se dau bătuți în fața acestei boli. Avem datoria de a crește speranța de viață a pacienților oncologici și de a-i ajuta să ducă o viață cât mai aproape de cea de dinainte”, a transmis Nicolae Ciucă într-o postare de Facebook.

De asemenea, președintele PNL și-a exprimat recunoștință față de cadrele medicale care luptă în prima linie împotriva cancerului.

Nicolae Ciucă a menționat și contribuția senatoarei Nicoleta Pauliuc, recunoscută pentru inițiativele sale legislative în sprijinul pacienților și supraviețuitorilor de cancer. Ciucă a menționat că datorită eforturilor senatoarei Pauliuc, astăzi beneficiază de o serie de legi importante, cum ar fi legea dreptului la uitare, legea privind sprijinul psihologic pentru bolnavi și aparținători, și legea privind medicina personalizată.

„Adresez mulțumiri speciale senatoarei Nicoleta Pauliuc, care susține de ani de zile cauza pacienților și a supraviețuitorilor cancerului. Știu cât de mult s-a luptat pentru ca astăzi să avem – pe lângă Ziua Națională a Supraviețuitorilor și Planul Național Anti-cancer – legea dreptului la uitare, legea privind sprijinul psihologic pentru bolnavi și aparținători, dar și legea privind medicina personalizată”, este mesajul postat de Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:03 - Nelu Tătaru, după ce analizele de sânge arată că vatmanul implicat în accidentul mortal din Sectorul 5 luase, de fapt, o pastilă de răceală: „Aceste DrugTeste sunt acele teste care dau calitativ, nu cantitativ și care interferă cu o sumă de substanțe active” (VIDEO)
16:59 - B1 TV va difuza documentarul „America Alege: Harris Vs. Trump”, în premieră și în exclusivitate TV în România (VIDEO)
16:45 - Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”
16:42 - Premierul Danemarcei, către aliați: Încetați cu discuțiile despre „linii roșii” și lăsați Ucraina să lovească Rusia
16:39 - Cu cât scoate ANAF la licitație o mașină cu numărul „FBI”? Vehiculul este un Golf din 2004
16:28 - Bandă unică pentru autobuze pe bd. Gheorghe Magheru, pe ambele sensuri. Nicușor Dan: Separatoarele de sens vor fi amplasate săptămâna viitoare
16:25 - Ce cumperi, în Germania, cu 350 de lei? O româncă stabilită acolo a mers într-un supermarket și a arătat cât de multe lucruri a achiziționat (VIDEO)
16:17 - Un bărbat din Năvodari și-a legat câinele de mașină și a circulat cu el prin oraș. Poliția din Constanța a deschis o anchetă
16:04 - Verificare bilet pariuri: Cum poți vedea dacă biletul plasat a fost câștigător
16:00 - Trei persoane au murit și 20 sunt date dispărute în urma unui naufragiu din Grecia (VIDEO)