Nicolae Ciucă, la summit-ul de la Bruxelles: Am subliniat nevoia de a crește sprijinul pentru Ucraina

Publicat: 17 10. 2024, 15:30
Actualizat: 17 10. 2024, 16:12
sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

Președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă a afirmat joi, la Bruxelles, că e nevoie să se crească sprijinul pentru Ucraina și a prezentat soluții pentru întărirea capacităților de apărare în Uniunea Europeană.

Nicolae Ciucă a prezentat soluții pentru întărirea capacităților de apărare în UE

“Am avut o întâlnire importantă cu Andrius Kubilius, comisar desemnat pentru Apărare și Spațiu.
În cadrul discuțiilor, am subliniat nevoia de a crește sprijinul pentru Ucraina și am prezentat soluții pentru întărirea capacităților de apărare în Uniunea Europeană.

Industria de apărare poate deveni nu doar un pilon al securității, ci și o sursă de creștere economică și de creare de locuri de muncă.
România va fi pregătită să își sporească capacitățile de producție în acest sector esențial.


Totodată, am discutat despre importanța unei cooperări mai strânse între Uniunea Europeană și NATO pentru asigurarea securității pe termen lung.”

Nicolae Ciucă a precizat joi că reprezintă România și Partidul Național Liberal la reuniunea liderilor Partidului Popular European de la Bruxelles, alături de lideri europeni de prim rang, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, și Manfred Weber, președintele Grupului PPE din Parlamentul European.