Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”

Publicat: 23 10. 2024, 20:43
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Nicolae Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, președintele PNL și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, și-a lansat, miercuri, programul său electoral, “România prosperă și sigură”.

„Aceasta este România pe care vă chem să o construim împreună”

Ciucă a ținut să precizeze că legea va fi mai presus de orice interes, iar cei care subminează încrederea publică vor răspunde ferm în fața legii.

„În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes, iar cei care subminează încrederea publică vor răspunde ferm în fața legii. Justiția nu este negociabilă, iar lupta împotriva corupției trebuie să fie neobosită. Justiția trebuie să funcționeze liberă de orice ingerințe, pentru că justiția este temelia încrederii în societate.

Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile, indiferent dacă este vorba de dosare civile sau penale. Prescripția nu mai trebuie să fie al doilea avocat al apărării de multe ori mai puternic decât cel în carne și oase. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, iar șansele trebuie să fie egale pentru fiecare român. Aceasta este România pe care vă chem să o construim împreună”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Știripesurse.