Nicolae Ciucă, întrebat despre un tandem Președinte-premier cu PSD după alegeri: Se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025 / Discutăm și negociem cu oricine (VIDEO)

Publicat: 04 07. 2024, 12:17
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Nicolae Ciucă / Facebook

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a susținut primele declarații după stabilirea calendarului electoral și nu a exclus o colaborare cu PSD la capătul ciclului electoral din acest an. Pe de altă parte, întrebat despre o eventuală alianță de dreapta pentru prezidențiale, fostul premier a spus că liberalii sunt gata să discute și să negocieze „cu oricine”.

Nicolae Ciucă, despre alegeri și negocierile cu alte partide

Întrebat de reporteri dacă rămâne valabil tandemul Președinte-premier cu PSD după alegeri, liderul PNL a răspuns: „Dacă ne uităm și la rezultatele obținute la alegerile locale și la consistența actuală a valorii politice a celor două partide, se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025”.

Totodată, întrebată dacă nu există un risc de prezență scăzută la parlamentarele de pe 1 Decembrie, el a spus: „Nu, pentru că este vorba de o duminică, ca oricare altă zi de duminică, 30 noiembrie este sâmbăta, 1 decembrie este duminica, deci nu este o perioadă în care să fie vacanță”.

„Același lucru se întâmplă și vara, și toamna, nu înseamnă că nu desfășurăm programul electoral din aceste cauze”, a continuat Nicolae Ciucă.

Întrebat cum va fi negociat eventualul tandem după tensiunile din ultimele zile, liderul liberalilor a declarat: „Acum, știți cum este cu orgoliile acestea, și atacurile trebuie să fie întemeiate pe o anumită realitate…”.

Nicolae Ciucă: Discutăm și negociem cu oricine

Întrebat dacă nu este o înțelegere riscantă pentru PNL să fie alegeri intercalate în eventualitatea în care candidatul liberalilor nu intră în finala prezidențialelor, Nicolae Ciucă a spus: „Cine nu riscă nu câștigă”.

„Noi ne pregătim pentru această competiție electorală și facem tot ceea ce este posibil pentru scorul maxim”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă PNL este deschis pentru crearea unor alianțe de dreapta în vederea susținerii unui candidat la prezidențiale, el a adăugat: „Partidul Național Liberal a fost deschis și pentru dialog, a fost deschis pentru orice formă de negociere astfel încât să respectăm tot ceea ce ține de relevanța și de importanța alegătorilor, a cetățenilor. Același lucru îl vom face și de acum înainte”.

Totodată, întrebată dacă mai există loc de negociere cu președinta USR, Elena Lasconi, liderul PNL a spus: „Discutăm și negociem cu oricine”.