Nicolae Ciucă, întâlnire cu Ursula von der Leyen la Praga: M-am simţit excelent, ca de fiecare dată, în compania președintei Comisiei Europene

Publicat: 01 09. 2024, 13:40
Actualizat: 01 09. 2024, 14:07
Sursa Foto: Facebook@ Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă a participat la Forumul Globsec de la Praga, un eveniment de prestigiu în domeniul securității și apărării. Președintele Senatului s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, și Petr Pavel, Președintele Cehiei.

Pe Facebook, președintele PNL a postat imagini de la eveniment, exprimându-și afecțiunea față de liderii europeni la castelul din Praga.

Nicolae Ciucă: Modul de guvernare trebuie să fie actualizat, pentru a răspunde provocărilor momentului. Avertismentul liderului PNL

Tema discuțiilor acestei reuniuni a fost crearea unei strategii pentru o Europă mai sigură și mai unită. În acest context, liderul liberal a vorbit despre modul în care statele europene pot colabora pentru a contracara manipulările utilizate de mișcările extremiste.

Nicolae Ciucă a explicat necesitatea ca guvernul să implementeze măsuri practice, ancorate în realitatea zilnică, pentru a răspunde provocărilor momentului. El a subliniat că, în absența unor acțiuni concrete, se oferă oportunitatea celor implicați în războiul informațional să răspândească narative manipulative.

„Este obligatoriu ca guvernul să livreze măsuri practice, ancorate în realitatea de zi cu zi. Trebuie să promovăm eficient mesajele noastre – prin care prezentăm situația reală și implicațiile soluțiilor propuse de executiv – altfel lăsăm locul celor care poartă un război informațional să își răspândească poveștile manipulatoare”, a afirmat el.