Nicolae Ciucă: Dorința PSD este să intre și liderul AUR în turul 2. Este și dorința Rusiei, motiv pentru care consider că cetățenii României trebuie să fie cât se poate de atenți (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Dorința PSD este să intre și liderul AUR în turul 2. Este și dorința Rusiei, motiv pentru care consider că cetățenii României trebuie să fie cât se poate de atenți (VIDEO)
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, liderul PNL și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, susține că social-democrații doresc un tur 2 între liderii PSD și AUR, „știind că doar în această formulă ar putea să câștige”.

Nicolae Ciucă, despre un tur 2 între PSD și AUR: „Este și dorința Rusiei”

Întrebat despre acuzațiile lansate de Alexandru Muraru, liderul PNL a spus: „Noi putem să vedem ceea ce s-a întâmplat după decizia Curții Constituționale de eliminare „la masa verde” a unui contracandidat pe linia de electorat a partidului AUR. În acest moment, se încearcă foarte mult ca în turul 2 să intre liderul Partidului Social Democrat și liderul AUR. Este opțiunea și dorința Partidului Social Democrat, știind că doar în această formulă ar putea să câștige”.

„Din păcate, după toate cele ce vedem că s-a întâmplat și în Republica Moldova, nu este doar dorința lor, este și dorința Rusiei, motiv pentru care consider că cetățenii României trebuie să fie cât se poate de atenți la ceea ce ne dorim în continuare”, a adăugat fostul premier.

Ce a spus despre ingerințele Rusiei

Întrebat despre eventuale ingerințe străine în alegerile din România, Nicolae Ciucă a declarat: „Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova, vedem că au fost anchete de presă, anchete ale colegilor dumneavoastră, care au argumentat foarte bine ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova. Au ilustrat foarte clar cum s-au cumpărat voturile celor care au fost îndemnați să voteze împotriva referendumului”.

„Ca atare, acest set de instrumente specifice războiului hibrid pe care Rusia le-a practicat Republica Moldova le aplică oriunde are interes, în mod special în țările din Europa de Est și nu numai. S-a văzut că și în celelalte țări europene au avut loc astfel de acțiuni, motiv pentru care nu cred că ne mai trebuie alte argumente”, a mai spus liderul PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`