Nicolae Ciucă, discuție „deosebit de valoroasă” cu Maia Sandu: „Am asigurat-o că Republica Moldova poate conta pe sprijinul nostru, atât de la București, cât și la Bruxelles”

Publicat: 11 02. 2022, 19:21
Foto: Facebook @ Guvernul României

Republica Moldova poate conta pe sprijinul României, atât de la București, cât și la Bruxelles, a asigurat-o premierul Nicolae Ciucă pe președinta Maia Sandu, vineri, în contextul vizitei pe care a efectuat-o la Chișinău cu ocazia ședinței comune pe care au desfășurat-o guvernele de pe cele două maluri ale Prutului.

Nicolae Ciucă spune că a purtat o discuție „deosebit de valoroasă” cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu

„Mulțumesc președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, pentru discuția deosebit de valoroasă pe care am avut-o astăzi! Am asigurat-o că Republica Moldova poate conta pe sprijinul nostru, atât de la București, cât și la Bruxelles, și am transmis susținerea deplină pentru derularea măsurilor de reformă, îndeosebi în domeniul statului de drept. Am apreciat eforturile remarcabile în direcția reformei justiției și combaterii corupției, care situează Republica Moldova într-o poziție favorabilă în privința parcursului european. Am deplină încredere că vom păstra dialogul strâns în ceea ce privește promovarea obiectivelor și demersurilor Republicii Moldova în relația cu Uniunea Europeană, cât și în implementarea proiectelor comune în beneficiul cetățenilor”, a declarat premierul, citat în comunicatul transmis vineri de Guvernul României.

Nicolae Ciucă: Ne bucurăm să vedem acum la Chișinău cea mai mare deschidere înregistrată vreodată în relația cu România

Aceste premise favorabile permit Bucureștiului și Chișinăului să construiască o agendă bilaterală intensă și ambițioasă, a explicat premierul Nicolae Ciucă în marja ședinței comune de guvern.

„Ne bucură să vedem acum la Chișinău cea mai mare deschidere înregistrată vreodată în relația cu România! Aceste premise favorabile ne permit să construim o intensă și ambițioasă agendă bilaterală. În 2020, într-un an de criză, România a acordat asistență oficială pentru dezvoltare în beneficiul Republicii Moldova în valoare record de 46,8 milioane de euro, îndeosebi în domeniul educației pentru burse de studiu”, a spus Nicolae Ciucă.