Nicolae Ciucă, discuție cu secretarul general la OCDE: Lucrez pentru obiectivul de aderare cu aceeași forță cu care am făcut-o ca premier. Toate proiectele privind aderarea vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate
Toate proiectele care vizează procesul de aderare a României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate, a declarat Nicolae Ciucă, lider PNL și președinte al Senatului, în contextul întrevederii pe care a avut-o miercuri cu Mathias Cormann, secretarul general al OCDE.
Nicolae Ciucă, discuție cu secretarul general la OCDE, miercuri, la Parlament
Președintele Senatului l-a primit pe secretarul general al OCDE, miercuri, la Parlament.
„L-am primit la Palatul Parlamentului pe Mathias Cormann, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În discuțiile pe care le-am avut, atât în privat, cât și împreună cu Comisia specială comună a celor două Camere, am vorbit despre nivelul la care se află aderarea României la organizație, detalii din Studiul Economic al României pe 2024 și beneficiile pe care românii le vor avea după ce țara noastră va deveni membru OCDE”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri, pe Facebook.
Nicolae Ciucă: Proiectele privind aderarea vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate
Liberalul de la șefia Senatului susține că proiectele vor fi adoptate în ritm accelerat.
„Ca președinte al Senatului, lucrez pentru acest obiectiv cu aceeași forță cu care am făcut-o atunci când eram premier. Cu ajutorul comisiei specializate, toate proiectele care vizează procesul aderării vor fi trecute prin Parlament cu rapiditate. Ca prim-ministru, am deblocat dialogul cu conducerea organizației, depunând Foaia de parcurs a României și Memorandumul inițial pentru aderare”, a adăugat Nicolae Ciucă.
„Studiul Economic al României pe 2024 este o analiză aprofundată a situației noastre economice, având și recomandări. Pentru aderarea unui stat, sunt necesare cel puțin două asemenea studii din care să reiasă că economia este stabilă și merită să facă parte din rândul celor mai dezvoltare țări ale lumii. Statele membre OCDE dețin 70% din producția și comerțul global și 90% din toate investițiile străine directe”, a mai afirmat fostul premier.