Nicolae Ciucă, despre voucherele pentru alimente: Nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare. 50% sunt bani europeni (VIDEO)

Publicat: 15 04. 2022, 20:42
Nicolae Ciucă// Sursa Foto: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că acordarea voucherelor de 50 de euro pentru alimente de bază este o măsură sustenabilă, pentru care există fonduri. Jumătate din bani vor veni din fonduri europene, iar cealaltă jumătate din bugetul de stat.

Ciucă, despre voucherele pentru alimente

„Valoarea totală a acestei măsuri de asigurare a 50 de euro la două luni pentru persoanele vulnerabile… Am precizat că 50% din bani sunt bani europeni, 50% sunt bani de la bugetul de stat. Doresc să subliniez că nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare”, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că sunt bani pentru toate măsurile recent anunțate de Guvern în sprijinul populației și economiei.

„Sperăm ca, odată cu flexibilizarea tuturor mecanismelor UE, aşa cum a discutat, să putem să acoperim cât mai mult din această sumă. Cert e că acum există fondurile necesare pentru asigurarea acestor vouchere”, a insistat Ciucă.

Ce alimente vor putea fi cumpărate cu voucherele

Miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a declarat că voucherele se vor emite începând cu data de 1 iunie, iar beneficiarii, circa trei milioane de persoane, le vor primi o dată la două luni.

„Ne-am dus pe șase alimente de bază, discuția este pentru pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă. Am ales din fiecare grupă. Nu cred că vor mai interveni modificări, dar vom comunica. Cum se va schimba unul sau altul, dar șase alimente de bază rămân”, a declarat Budăi, pentru B1 TV.