Pentru a menține nivelul de încredere a oamenilor în instituțiile statului este nevoie de delimitarea fermă față de cazurile punctuale de atitudine neadecvată, incompetență sau, mai rău, corupție, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, vineri, la împlinirea a 200 de ani de la înființarea Poliției Române, despre care spune că este o structură de bază a statului român, aflată în slujba cetățenilor și a siguranței publice.
„Vă mărturisesc, sunt un om care întotdeauna a purtat cu mândrie uniforma statului român. Am speranța că tinerele generații de polițiști, pe care i-am văzut și aici în sală și în teritoriu la misiunile pe care le execută, vor aduce nu doar un suflu de prospețime și de speranță, dar mai ales mândria de a face parte dintr-un corp de a cărui bună funcționare depinde siguranța noastră, a familiilor noastre”, a declarat premierul.
Nicolae Ciucă i-a asigurat pe polițiști de tot sprijinul guvernamental necesar și a salutat „preocuparea activă” pe care o are ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru gestionarea activității MAI.
„Sunt alături de dumneavoastră și vă asigur de tot sprijinul de care va fi nevoie din partea Guvernului pentru a vă îndeplini misiunea față de cetățeni. Împreună cu domnul ministru Lucian Bode venim cu soluții pentru a îmbunătăți aspectele legate de logistică, infrastructură, personal și drepturi salariale. Ne trebuie timp și resurse pentru a le rezolva, dar așa cum spuneam anterior le avem pe toate în vedere. Domnule ministru Lucian Bode, apreciez preocuparea dumneavoastră activă pentru gestionarea activității ministerului și a structurilor din subordine și vă voi fi alături în toate demersurile pentru eficientizarea și modernizarea lor. Sunt obiective pe care trebuie să le transpunem cât mai rapid în realitate pentru a consolida încrederea publică în profesioniștii Poliției Române!”, a adăugat Nicolae Ciucă.
Pe de altă parte, prim-ministrul a atras atenția că încrederea se obține greu, însă se pierde foarte ușor.
„Așa cum știm, încrederea se obține greu și se pierde foarte ușor! Pentru a menține nivelul de încredere al oamenilor în instituțiile statului este nevoie de delimitarea fermă față de cazurile punctuale fie că acestea înseamnă atitudine neadecvată, incompetență sau, mai rău, corupție. Îngăduința nu are loc în astfel de situații! Acestea trebuie semnalate și trase rapid concluziile corecte! Pentru a se simți în siguranță, românii contează pe curajul, implicarea, profesionalismul, onoarea și omenia dumneavoastră!”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.