Nicolae Ciucă, de Ziua Marinei: „România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului” (VIDEO)

Nicolae Ciucă, de Ziua Marinei: „România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului” (VIDEO)
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, liderul PNL și președintele Senatului, a lăudat patriotismul, credința și curajul marinarilor români, de Ziua Marinei. Acesta a mai vorbit despre contextul de securitate din regiune, importanța apărării căilor maritime și nevoia de investiții suplimentare în industria de apărare.

„Patriotism, credinţă, curaj sunt cuvintele care descriu cel mai bine ziua de 15 august. Curajul marinarilor români militari şi civili e o sursă de mândrie şi inspiraţie pentru noi toţi. A fi marinar e o opţiune de viaţă, o vocaţie care implică sacrificii, eforturi, muncă şi dedicare. Când navigaţi sub pavilion românesc faceţi cinste României şi noi vă suntem recunoscători”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă, despre importanța apărării căilor maritime

Acesta a explicat apoi cât de importantă e apărarea căilor maritime, amintind că invadarea ilegală a Ucrainei de către Rusia a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de ruși a fost portul Sevastopol.

„Adesea, vremurile ne testează curajul, credinţa şi patriotismul, dar asta nu ne opreşte, ne face mai puternici ca naţiune. Traversăm o perioadă tulbure, la mică distanţă se aude sunetul războiului. Ucraina luptă cu statul agresor Rusia nu doar pentru a-şi apăra teritoriul, ci şi în numele valorilor democratice şi ordinii de drept.

Invadarea ilegală a Ucrainei a început în Crimeea, iar unul dintre primele puncte cucerite de Rusia a fost portul Sevastopol. Acest lucru ne arată cât de relevante sunt rutele maritime şi cât de importantă e apărarea lor.

Ca stat NATO, România a pledat pentru creşterea prezenţei militare aliate pe flancul estic al alianței, înţelegând specificul regiunii Mării Negre şi prioritatea sa în arhitectura de securitate”, a explicat liderul PNL.

Ciucă, despre înzestrarea Forțelor Navale Române

Totodată, președintele Senatului a afirmat că e nevoie de investiții suplimentare în industria de apărare, făcând referire la faptul că la Mihail Kogălniceanu se construieşte cea mai mare bază de militară NATO din Europa.

„Printr-un program pe termen lung de înzestrare a Forţelor Navale, consolidăm apărarea flancului estic al NATO. România contribuie la securitatea în regiune, pentru că ne dorim ca Marea Neagră să fie un spaţiu al democraţiei şi libertăţii, al păcii şi nu al războiului”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`