Nicolae Ciucă: Coaliția funcționează cât se poate de bine nu numai la nivel central, ci și la nivel local / Vrem ca tinerii să poată să participe la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea europeană în libertate și siguranță (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Coaliția funcționează cât se poate de bine nu numai la nivel central, ci și la nivel local / Vrem ca tinerii să poată să participe la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea europeană în libertate și siguranță (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a participat la dialogul local cu cetățenii pe tema „Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?”, joi, la Cluj, acolo unde a subliniat că tinerii trebuie să fie parte nemijlocită în promovarea valorilor europene.

„Mă bucur foarte mult să văd că în sală sunt invitați aleși ai orașelor și comunelor din România nu doar dintr-un singur partid politic, ci din partidele politice care reprezintă coaliția de guvernare, ceea ce înseamnă că, iată, funcționăm cât se poate de bine nu numai la nivel central, cât și la nivel local”, a declarat premierul.

Nicolae Ciucă: Valorile democrației și libertății sunt puse la mare încercare și disputate prin forța armelor

Oficialul a vorbit și despre întâlnirea cu omologul său portughez, Antonio Costa, și a explicat că valorile europene sunt puse la mare încercare și sunt disputate „prin forța armelor”, o aluzie la agresiunea armată pe care a declanșat-o Rusia împotriva Ucrainei.

„Este adevărat, cu puțin timp în urmă, m-am despărțit de premierul Portugaliei, domnului Antonio Costa, care la rândul lui știam de la domnia sa că a fost primar al Lisabonei, am povestit un pic ce activități desfășurăm și m-am bucurat să aflu aici că a fost membru al Comitetului European al Regiunilor. Am încheiat o activitate bilaterală foarte importantă legată de contextul de securitate și nu putem să vorbim despre viitorul tinerilor fără să vorbim măcar un pic despre ceea ce trebuie să avem în vedere atunci când discutăm și analizăm valorile europene pe care tinerii noștri trebuie să le promoveze, la care tinerii noștri trebuie să fie parte nemijlocită în promovarea lor, așa cum spuneam, în acest context în care, iată, valorile în sine, valorile democrației, valorile libertății, valorile statului de drept sunt puse la mare încercare și disputate nu la masa dialogului, ci prin forță, prin forța armelor”, a adăugat Nicolae Ciucă.

El a condamnat încă o dată invazia rusă în Ucraina.

„Folosesc și acest prilej pentru a condamna ferm și a vorbi despre măsurile pe care guvernele, Uniunea Europeană, Alianța Nord-Atlantică le iau astfel încât să putem să ne asigurăm securitatea spațiului euroatlantic, securitatea Uniunii Europene și siguranța cetățenilor noștri. Vrem ca tinerii să poată să gândească și să participe la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea locală, dezvoltarea națională, dezvoltarea europeană în libertate și siguranță”, a continuat liberalul.

Evenimentul de la Cluj, spune Nicolae Ciucă, este foarte important.

„Evenimentul de la Cluj este cât se poate de important, iar eu am venit cu mare plăcere, fără să fac un efort, domnule primar, pentru că mi-am dorit. V-am promis de dinainte să fi știut de această vizită și v-am promis că vin pentru că, practic, se desfășoară după o activitate similară pe care am desfășurat-o în București”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:28 - Diana Stoica, despre situația din sondaje: Dacă este reală, mă îngrijorează creșterea partidelor extremiste, care adunate pare că ar avea o treime din Parlament (VIDEO)
16:26 - Petre Roman a dezvăluit ce pensie are acum și cu cât i-a crescut după recalculare: “Păi eu am avut 50 de ani de muncă”
16:23 - Macron îl avertizează pe Netanyahu împotriva „semănării barbariei” la o conferință cu strângere de fonduri pentru Liban
16:23 - Gemene identice separate la naștere s-au cunoscut după 30 de ani. Și au descoperit să nu se suportă
16:11 - Regele Charles a consumat o băutură narcotică în Samoa. Ritual fastuos la sosirea cuplului regal în fosta colonie britanică (VIDEO)
16:01 - Șoferii din România ar putea scăpa de amenzi, dacă nu au permisul auto la ei. Proiectul de lege a fost depus în Senat
15:57 - Ovidiu Cîmpean (PNL): Cred că Ciolacu poate câștiga doar dacă îl are pe Simion în turul 2. Dacă intră Ciucă în turul 2, este evident că Ciolacu va pierde (VIDEO)
15:49 - O directoare de bancă din București ar fi furat aproximativ 300.000 de euro din conturile clienților. Ce metodă ar fi folosit
15:28 - Florian Bodog: Elena Lasconi are o problemă cu privire la faptul că nu mai reușește să convingă pe nimeni și atunci încearcă să se urce cu picioarele pe un subiect creat artificial și fără substrat de adevăr (VIDEO)
15:27 - Adi Nartea a făcut accident în timp ce se afla la filmările pentru un nou serial. Ce i s-a întâmplat