Nicolae Ciucă spune că PNL rupe dialogul politic cu PSD, dar rămâne la guvernare: „Vom continua să facem tot ceea ce ține de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz”

Publicat: 10 10. 2024, 11:21
Actualizat: 10 10. 2024, 11:39
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În ședința Biroului Politic Național al PNL, Nicolae Ciucă le-a explicat liberalilor că relația politică cu PSD s-a rupt. Apoi i-a anunțat că PNL va rămâne la guvernarea țării. „Vom continua să facem tot ceea ce ține de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz și să ne îndeplinim obiectivele așa cum au fost asumate prin programul de guvernare”, a declarat Ciucă.

Nicolae Ciucă s-a concentrat mai mult pe decizia PNL în privința lui Nelu Tătaru

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit, după ședința partidului și despre moțiunile pe care le pregătesc în parlament USR și AUR.

„Oricine trebuie să se uite la 2 lucruri exacte: cifrele parlamentare și timpul rămas până la alegerile parlamentare. Este lipsit de sens. Un lider de la USR a ieșit și a spus că ar vrea guvernare cu PSD.

Mai înțelege cineva ceva? Au exploatat, au folosit politic. Îi invit să mănânce cu sos iute, să vadă despre ce e vorba”, a adăugat liderul PNL, în conferința de presă de după ședința PNL.

Anterior, Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat joi că PNL nu va ieşi de la guvernare.
„PNL a declarat că nu va ieşi de la guvernare. Avem un program de guvernare pe care îl respectăm. Fiecare dintre miniştri va sta până la finele mandatului, cu excepţia mea”, a spus Veştea, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa BPN al PNL.

El a afirmat că PNL nu va bloca proiectele care sunt necesare românilor. „Pentru asta stăm la guvernare, pentru a avea un echilibru”, a spus ministrul.

Nicolae Ciucă a propus joi în ședința BPN demiterea din funcție de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Nicolae Ciucă a confirmat ulterior informația, la sfârșitul ședinței liberalilor, precizând că Tătaru „nu are cum să mai rămână candidat” la alegerile parlamentare.