Nicolae Ciucă: Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare anti-COVID-19 începând din 27 decembrie. Îi îndemn pe toți românii să aibă încredere (VIDEO)

Publicat: 21 12. 2020, 09:47

Premierul interimar Nicolae Ciucă a participat, luni dimineață, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al Ministerului de Interne.În cadrul evenimentului, Ciucă a ținut să le transmită un mesaj tuturor românilor: să respecte măsurile de prevenție și să aibă încredere în campania de vaccinare anti-COVID-19.

Nicolae Ciucă, mesaj pentru români: Aveți încredere în campania de vaccinare anti-COVID-19

„E pentru mine un prilej să subliniez că nu mai târziu de vineri am participat, împreună cu președintele țării, la inaugurarea centrului de depozitare a vaccinului împotriva acestui virus. Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie.

Folosesc acest prilej pentru a-i îndemna pe toți cetățenii să aibă încredere în această campanie, în instituțiile statului și în demersurile care au fost întreprinse pentru a avea o campanie coerentă și eficientă.

E, de asemenea, un prilej pe care doresc să-l folosesc, transmițând un mesaj cât se poate de simplu: mai e foarte puțin pânâ când vom sărbători ziua nașterii Domnului și știu cât e de greu pentru fiecare dintre noi să nu putem să petrecem această sărbătoare creștinească alături de cei dragi. Sunt o serie de restricții și limitări pe care trebuie să le respectăm și-i îndemn pe toți românii să le respecte, pentru că este doar un gest simplu de resposabilitate față de noi înșine, față de semenii noștri.

De asemnea, fiecare dintre noi putem contribui la ceea ce înseamnă ansamblul acesta de măsuri luate așa încât să putem finaliza tot ce am putut identifica drept măsuri pentru a fi cât mai eficienți în campania de combatere a acestei pandemii.”, a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare anti-COVID-19 începând din 27 decembrie. Îi îndemn pe toți românii să aibă încredere

Campania de vaccinare anticoronavirus începe luna aceasta

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului va începe în data de 27 decembrie.Într-o primă tranșă simbolică,România va primi 10.000 de dozecare vor ajunge lacadrele medicale din 10 spitale.

Vaccinarea anti-COVID-19va fi gratuită și voluntară.

„Aş sublinia încă o dată aspectul legat de faptul că vaccinarea este gratuită, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, nu este condiţionată. Se vor folosi doar vaccinuri care vor primi autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi încă un deziderat important – siguranţa activităţii de vaccinare reprezintă pentru noi prioritatea zero”,a declarat, la rândul său, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale devaccinare anti-COVID-19.

„Ca să ai un impact național, trebuie să ai un impact mare în populația care se vaccinează, între 60% și 70%. Asta înseamnă ca populația să accepte să se vaccineze. Cel puțin până în vara anului viitor va trebui să respectăm, paralel cu vaccinarea, și regulile de purtare a măștii și cele de distanțare, chiar dacă se vaccinează o parte a populației. Depinde de cantitățile de vaccin care se livrează”, a explicat și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.