Nicolae Ciucă: Am deschis dialogul pentru punerea laolaltă a forțelor de dreapta. Putem să discutăm un proiect politic pentru prezidențiale și parlamentare / Intenția este să avem o guvernare de dreapta după alegeri (VIDEO)

Nicolae Ciucă: Am deschis dialogul pentru punerea laolaltă a forțelor de dreapta. Putem să discutăm un proiect politic pentru prezidențiale și parlamentare / Intenția este să avem o guvernare de dreapta după alegeri (VIDEO)
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că a „deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forțelor politice de dreapta”.

Nicolae Ciucă: Disponibilitatea la dialog a PNL este către toate forțele de dreapta

Întrebat, joi, în cadrul unor declarații de presă, dacă este de așteptat să îl vedem la mască cu președinta USR, Elena Lasconi, și alți lideri de dreapta, Nicolae Ciucă a răspuns: „Este o întrebare foarte bună, pentru că am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forțelor politice de dreapta. Partidul Național Liberal este cea mai puternică forță politică de dreapta din România și atunci disponibilitatea la dialog este către toate forțele politice de dreapta”.

„Am discutat permanent în această perioadă și vom continua să discutăm. Este o perioadă de vacanță, fiecare dintre partenerii noștri sunt plecați sau, mă rog, fiecare cu problemele sale”, a adăugat liderul PNL.

Întrebat în ce formă ar putea colabora PNL cu forțele de dreapta, el a spus: „Putem să discutăm pentru un proiect politic care să vizeze o linie de abordare comună pentru tot ceea ce înseamnă campania electorală, prezidențiale și parlamentare”.

Nicolae Ciucă: Intenția este să avem o guvernare de dreapta după alegeri

Întrebat dacă va cere susținerea partidelor de dreapta la prezidențiale și pentru turul 1 sau doar pentru turul 2, Nicolae Ciucă a declarat: „Ambele opțiuni sunt de discutat”.

Totodată, întrebat dacă se mai ia în calcul o guvernare cu PSD după alegeri, liderul PNL a afirmat: „Am iterat de fiecare dată când am fost întrebat pe acest subiect, în acest moment este prematur să anticipăm rezultatele alegerilor. Se vor încheia alegerile și vom vedea care este rezultatul, ceea ce își vor dori românii de la partidele politice din România. Atât timp cât Partidul Național Liberal este dispus la dialog pentru a putea să agreăm un proiect comun pe dreapta, atunci intenția este să avem o guvernare de dreapta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:52 - NATO putea face mai multe pentru a preveni războiul din Ucraina, spune Jens Stoltenberg: „Pentru a-i pune capăt, va trebui să existe din nou dialog cu Rusia”
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România