Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)

Publicat: 23 10. 2024, 20:32
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă, președintele PNL și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, și-a lansat, miercuri, programul său electoral, “România prosperă și sigură”.

„Aceasta este miza programului meu”

Liderul PNL a subliniat că educația și sănătatea au nevoie de mai multe fonduri, iar pensionarii de venituri mai mari.

„România este stat membru al UE și NATO. Prosperitatea și siguranța au un punct solid de plecare, dar națiunea are nevoie de mai mulți bani. Educația și sănătatea au nevoie de mai multe fonduri, pensionarii de venituri mai mari, iar economia de mai mult capital. Acești bani îi putem obține doar dacă avem siguranță, credibilitate și eficiență.

România s-a schimbat. Au trecut aproape 35 de ani de la Revoluție. În această perioadă, România s-a reconstruit. La cei mai relevanți indicatori economici, am depășit țări la care ne uitam de la distanță acum câțiva ani. Avem șansa de a ne îndrepta spre centrul celui mai select club al prosperității, libertății și democrației. Putem fi acolo unde ne este locul, a șasea țară din UE. Trebuie să producem această schimbare, să o accelerăm și să o consolidăm. Aceasta este miza programului meu, *România prosperă și sigură*. Acesta este crezul meu, bazat pe toți românii, pe cei care au reușit să conducă comunități, pe ceea ce am realizat la guvernare, pe valorile și principiile noastre liberale“, a spus Nicolae Ciucă în discursul său, potrivit Știripesurse.

„Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor”

Ciucă le-a transmis un mesaj și primarilor din București.

„Obiectivul meu esențial este să îmi exercit mandatul de președinte pentru a relansa încrederea. Văd încrederea ca fundament al democrației, ca bază a libertății omului. Voi lucra convins că am datoria de a nu pierde încrederea românilor și de a câștiga încrederea celor care nu m-au votat. În ceea ce privește funcția de mediere între stat și societate, voi acționa mereu cu convingerea că statul trebuie să convingă societatea, nu invers. Un președinte trebuie să inspire, să ofere direcție și să fie implicat. Voi fi un președinte activ, constructiv și responsabil, oferind direcție pe marile teme de preocupare pentru români. Am spus că voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor, domnule primar Ciucu, domnule primar Nicușor Dan“, a spus Ciucă.