Nicolae Ciucă a numit-o șefă la Ariile Naturale Protejate pe fiica partenerei lui Marcel Vela. Mama ei e implicată indirect în construirea a 4 microhidrocentrale chiar într-o arie protejată

Publicat: 08 03. 2022, 16:36
Foto: 7media.ro

Premierul Nicolae Ciucă a numit-o șefă la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate pe Andra-Sabrina Pleșa, fiica partenerei de viață a lui Marcel Vela (PNL), fostul ministru de Interne, informează G4Media. Mama tinerei, Gabriela Nicoleta Pleșa, are acțiuni într-o companie care, prin intermediul altei firme, vrea să construiască patru microhidrocentrale chiar într-o arie naturală protejată.

Numire controversată făcută de Ciucă la Ariile Naturale Protejate

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a numit-o pe Andra-Sabrina Pleșa, fiica partenerii lui Marcel Vela (PNL), în funcția de președintă a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Până acum, Andra Pleșa era vicepreședinta instituției, fiind numită în funcție pe 9 aprilie 2021 de către premierul de atunci, Forin Cîțu (PNL).

Andra Pleșa a început să lucreze la stat în 2020, când PNL a ajuns la guvernare, întâi ca director de cabinet la un subsecretar de stat din Ministerul Dezvoltării, apoi director de cabinet la un secretar de stat din același minister.

Cum o poate ajuta Andra Pleșa în afaceri pe mama sa din noua funcție pe care o ocupă

Gabriela Nicoleta Pleșa, mama Andrei Pleșa, este acționar cu 3% în compania ALSET ENERGY MANAGEMENT SRL, care la rândul ei deține 93% din părțile sociale ale firmei ALSET ENERGY SRL.

Firma ALSET ENERGY SRL vrea să construiască patru microhidrocentrale în aria naturală protejată Natura 2000 Muntii Țarcu, inițiativa fiind stopată temporar în instanță de mai multe ONG-uri de mediu.

ALSET ENERGY SRL a intentat, însă, un nou proces pentru autorizarea microhidrocentralelor. Pentru avizarea proiectelor e nevoie de un aviz al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, adică exact de la instituția condusă de acum de Andra Pleșa.