Nicolae Ciucă, despre posibilitatea ca Roxana Mînzatu (PSD) să fie nominalizată pentru funcția de comisar european: Sunt soluţii şi mai bune

Nicolae Ciucă, despre posibilitatea ca Roxana Mînzatu (PSD) să fie nominalizată pentru funcția de comisar european: Sunt soluţii şi mai bune
Nicolae Ciucă, liderul PNL. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, liderul PNL, nu s-a arătat prea încântat de propunerea premierului Marcel Ciolacu, președintele PSD, de nominalizare a europarlamentarului PSD Roxana Mînzatu pentru funcția de comisar european din partea României. „Sunt soluţii şi mai bune”, a spus Ciucă. Acesta a precizat că se va pronunța mai aplicat după ce vom afla ce portofoliu vom primi în Comisia Europeană.

Ciucă, despre noul comisar european: Am propus portofoliul de extindere sau cel pe agricultură

„Am propus portofoliu de extindere, pentru că România trebuie să-şi consolideze rolul de pilon în regiune pentru tot ceea ce înseamnă obiectivele noastre la acest capitol.

Şi, de asemenea, este o opţiune foarte bună, portofoliul pe agricultură, pentru că ştim cu toţii care sunt problemele fermierilor din România, problemele legate de schimbările climatice şi modul în care au afectat producţia agricolă, cel puţin în ultimii ani, motiv pentru care consider că un portofoliu pe agricultură ar fi mult mai relevant decât cel pentru piaţa internă.

Partidul Social Democrat doreşte portofoliu pentru piaţă internă, noi dorim celelalte două portofolii, unul dintre ele până la urmă trebuie să revină şi ţării noastre şi în momentul în care avem portofoliul putem să ne pronunţăm clar pe numele comisarului”, a mai declarat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Ciolacu: Mînzatu e propunerea de comisar european

Anunțul privind propunerea României de comisar european în persoana Roxanei Mînzatu a fost făcut luni de premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat de reporteri dacă există semnale că decizia României de a accepta să nominalizeze o femeie, așa cum a cerut președinta Comisiei Europene, va face mai ușoare negocierile în privința deficitului, premierul a negat: „Nu. Cred că ducem discuția într-o zonă neprofesională și într-o zonă în care ne sancționăm unii pe alții. (…) Din punctul meu de vedere, cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua comisarul desemnat de către România, și mai puțin persoana.Iertați-mă, mai ales că sunteți o doamnă și ați pus această întrebare, cred că e ultimul lucru pe care l-aș lua în considerare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`