New York: Statuia Libertății s-a redeschis pentru turiști

Publicat: 14 10. 2013, 10:38
Statuia Libertății s-a redeschis, duminică, pentru turișiti, după ce timp de două săptămâni a fost închisă din cauza blocajului bugetar, informează AFP. "Statuia Libertăţii s-a deschis", se putea citi...

Statuia Libertății s-a redeschis, duminică, pentru turișiti, după ce timp de două săptămâni a fost închisă din cauza blocajului bugetar, informează AFP.

Statuia Libertăţii s-a deschis„, se putea citi pe bannerele desfăşurate pe strada principală care duce la monument.

Oamenii sunt bucuroşi, îmi pun întrebări„, a declarat Marco Bedoya, un ghid care lucrează pentru „Statue Cruises”, compania care transportă vizitatorii pe insula pe care se află statuia.

Înainte de redeschidere, compania a fost nevoită să le restuie plata turiştilor sau să le ofere în schimb un tur în portul New York.

Potrivit unui acord încheiat între serviciile parcurilor naționale și statul New York, care a alocat 370.000 de dolari pentru redeschiderea monumentului şi compensarea pierderilor generate de închiderea acesteia, statuia Libertății va fi deschisă până joi.

Parcurile naţionale, închise şi ele, au încheiat un acord cu alte state, precum Arizona (sud-vest), Colorado (vest) sau Utah (sud) pentru a redeschide unele zone turistice, cum ar fi Marele Canion.

Din cauza blocajului bugetar peste 400 de obiective turistice controlate de guvernul federal sunt închise.