Nemeth Zsolt: Guvernul ungar are obligaţia de a susţine eforturile de autonomie ale maghiarilor

Nemeth Zsolt: Guvernul ungar are obligaţia de a susţine eforturile de autonomie ale maghiarilor
Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul ungar de Externe, a declarat, joi, că Guvernul de la Budapesta are obligația de a susține toate eforturile de autonomie ale maghiarilor din afara granițelor Ungariei,...

Nemeth Zsolt, secretar de stat în Ministerul ungar de Externe, a declarat, joi, că Guvernul de la Budapesta are obligația de a susține toate eforturile de autonomie ale maghiarilor din afara granițelor Ungariei, informează Mediafax.

Acesta a arătat că discuția telefonică dintre miniștrii de Externe de la Budapesta și București este un pas important către soluționarea acestei probleme.

MAE a informat că Titus Corlățean a avut o discuție cu omologul său maghiar, arătând că cei doi au căzut de acord asupra necesității cooperării între cele două state.

Cei doi miniştri au exprimat poziţiile Guvernelor român şi respectiv ungar, în legătură cu evoluţiile şi declaraţiile formulate în spaţiul public în ultimele zile, cu sublinierea sensibilităţilor legate de unele aspecte relevante pentru fiecare dintre cele două părţi. La finalul convorbirii, cei doi înalţi demnitari au căzut de acord asupra faptului că interesul cooperării dintre cele două state impune evitarea escaladării atitudinilor şi declaraţiilor publice formulate în cele două ţări„,a informat MAE.

Comisia Europeană a anunțat deja că nu se va implica în această problemă, ea fiind una de natură politică. Totuși, instituția europeană ar putea lua o poziție dacă se va ajunge la o dezbatere în Parlamentul European. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`