Nelu Tătaru a fost demis din funcția de președinte PNL Vaslui și va fi scos de pe lista pentru alegerile parlamentare. Nicolae Ciucă: „Nu are cum să mai rămână candidat”

Publicat: 10 10. 2024, 10:59
Actualizat: 10 10. 2024, 11:02
Nicolae Ciucă, președintele PNL. Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă / Facebook

Nicolae Ciucă a propus joi în ședința BPN demiterea din funcție de președinte PNL Vaslui a lui Nelu Tătaru. Nicolae Ciucă a confirmat ulterior informația, la sfârșitul ședinței liberalilor, precizând că Tătaru „nu are cum să mai rămână candidat” la alegerile parlamentare.

Propunerea a fost validată cu unanimitate de voturi

“La propunerea mea a fost eliberat din funcția de președinte de filială” urmând a se lua măsuri pentru vacantarea funcției de președinte al Comisiei pentru sănătate și familie, deținută tot de Nelu Tătaru. Organizația PNL Vaslui va fi condusă interimar de Varujan Vosganian, potrivit liderului PNL.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru (PNL) este anchetat de DNA pentru luare de mită de la pacienți, sub formă de sume mici de bani sau produse agricole, precizează surse G4Media. Procurorii ar avea peste 100 de acte materiale în acest caz.

Tătaru a fost desemnat deja pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare. El a fost ministru al Sănătății în perioada martie – decembrie 2020, în timpul pandemiei de COVID-19.

Tătaru urmează să fie audiat de procurori. În ultima sa declarație de avere apare că deține două apartamente, conturi bancare și împrumuturi în valoare totală de peste un milion de lei.