Nelu Tătaru, despre legea care îi dă posibilitatea lui Iohannis să candideze la parlamentare: „Nu cred că vom pierde în sondaje””

Publicat: 19 09. 2024, 14:04
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreședintele PNL, Nelu Tătaru, a confirmat într-o intervenție pentru B1 TV că liberalii vor să îl pună pe Klaus Iohannis cap de listă pentru alegerile parlamentare. Acesta a mai precizat că nu crede că acest lucru trage în jos partidul în sondajele de opinie și că nu vor exista consecințe electorale negative:

“Se fac sondaje cam tot timpul la PNL și vrem să știm exact cum stăm ca intenție de vot pentru că aceste sondaje ne dau acea intenție de vot, dar am văzut de multe ori că nu corespund sau nu se apropie de votul pe care ți-l dă cetățeanul. Cred că apariția în spațiul public a modificării legislative ce i-ar permite președintelui Iohannis să candideze în aceste momente a suscitat mai mult interes lăsând la o parte poate ce fac fiecare partid în parte în a-și maximiza niște șanse.

Nu cred că vom pierde în sondaje, în condițiile în care este o persoană publică votată de 6 milioane de români, care a plecat din PNL și care în acest moment aduce plus valoare. De ce s-ar teme lumea de revenirea domnului Klaus Iohannis în politică?”, a spus Nelu Tătaru.