Nelu Tătaru, despre interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă: „Voturile se vor duce către polul suveranist” (VIDEO)

Publicat: 07 10. 2024, 16:26
Actualizat: 07 10. 2024, 16:27
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Nelu Tătaru a declarat în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin că George Simion este favorizat de interzicerea candidaturii de către CCR a Dianei Șoșoacă. Acesta a mai spus că dacă va ajunge candidatul AUR în turul doi al alegerilor prezidențiale, atunci Marcel Ciolacu este cel care va avea de profitat:

“Așteptăm o motivare a CCR, în contextul în care noi ca liberali spunem că toată lumea are dreptul să candideze, dar o cunoaștem și pe doamna Diana Șoșoacă, îi știm repertoriul. Dincolo de sondajele care există pe piață ale diferitelor partide se vede că voturile care o susțineau pe Diana Șoșoacă, nu în totalitate, dar o majoritate dintre ele, se vor îndrepta spre același pol suveranist. În condițiile astea favorizat va fi doar George Simion. Nu este mai puțin adevărat că electoratul va decide cine ajunge în tutul doi. Cine poate fi avantajat dacă ajunge George Simion în turul 2? Doar PSD și candidatul acestuia”.

Nelu Tătaru a mai precizt că decizia CCR va grăbi discuția despre crearea unui pol de dreapta în perspectiva alegerilor parlamentare:

“Nu doar acum se discută, s-a discutat după alegerile locale. După 9-10 iunie, fiecare dintre cele două partide mari și-au făcut strategii care nu inscludeau liste comune. De atunci au fost discuții pe tot ce înseamnă polul drept, respectiv polul stâng, în care să ajungem la anumite compromisuri sau concesii dar nu s-a ajuns la acest moment. Cred că momentul Dianei Șoșoacă nu poate decât să grăbească și să vedem ce mai putem face pentru alegerile parlamentare în acest moment”.