Nelu Tătaru, despre cazurile de copii drogați, după ce au mâncat dulciuri care conțineau canabis: Avem o legislație care, în acest moment, nu este completă (VIDEO)

Publicat: 09 07. 2024, 15:56
Foto: Nelu Tataru / Facebook

Deputatul PNL, Nelu Tătaru, a comentat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, subiectul referitor la acele cazuri în care copiii au consumat diverse dulciuri care conțineau droguri și apoi au ajuns de urgență la spital.

Un astfel de caz a avut loc și în Constanța, unde o fetiță de 3 ani a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana, informează B1 TV. Polițiștii au deschis o anchetă, iar Protecția Copilului s-a sesizat de asemenea.

„Avem o legislație care, în acest moment, este un început, dar care nu este completă”

Deputatul a fost întrebat cum am putea să îi protejăm pe copii de această situație, pentru că efectele pentru ei sunt devastatoare.

Nelu Tătaru a preciat că, în acest moment, avem o legislație care nu este completă.

“Ne-am obișnuit legislativ sau nu să vorbim de interesul major al copilului. Cred că fiecare folosește acest interes major al copilului doar atunci când este în interes propriu. Condițiile legislative sau condițiile în care acel copil ajunge în contact, într-o formă sau alta, cu aceste droguri, trebuie evaluate și reevaluate. Avem o legislație care, în acest moment, este un început, dacă mă întrebați pe mine, dar care nu este completă. Avem diferite inițiative legislative aflate în plan parlamentar, care numai în interes al copilului nu îl vedem acolo.

Cred că uităm și nu suntem foarte atenți la acel flagel care îl reprezintă drogurile în școli. Cred că uităm și nu suntem atenți la ce înseamnă copilul care stă lângă un părinte, un părinte care este consumator de droguri, într-o formă sau alta. Legislativ – rămâne o provocare, pe care va trebui să o reașezăm. Ministerul Justiției a inițiat astfel de proiecte legislative. Ministerul de Interne sunt cei care sunt pregătiți să le pună în practică, mai rămâne ca la nivel parlamentar să ajungem la acel numitor comun în care să ne dăm seama că nu este de ajuns o pedeapsă, dacă vedem că flagelul se propagă și că acel dealer nu este doar singurul participant la piața de droguri”.