Nelu Tătaru, despre cazurile de copii drogați, după ce au mâncat dulciuri care conțineau canabis: Avem o legislație care, în acest moment, nu este completă (VIDEO)

Nelu Tătaru, despre cazurile de copii drogați, după ce au mâncat dulciuri care conțineau canabis: Avem o legislație care, în acest moment, nu este completă (VIDEO)
Foto: Nelu Tataru / Facebook

Deputatul PNL, Nelu Tătaru, a comentat în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, subiectul referitor la acele cazuri în care copiii au consumat diverse dulciuri care conțineau droguri și apoi au ajuns de urgență la spital.

Un astfel de caz a avut loc și în Constanța, unde o fetiță de 3 ani a ajuns la spital după ce a mâncat o prăjitură cu marijuana, informează B1 TV. Polițiștii au deschis o anchetă, iar Protecția Copilului s-a sesizat de asemenea.

„Avem o legislație care, în acest moment, este un început, dar care nu este completă”

Deputatul a fost întrebat cum am putea să îi protejăm pe copii de această situație, pentru că efectele pentru ei sunt devastatoare.

Nelu Tătaru a preciat că, în acest moment, avem o legislație care nu este completă.

“Ne-am obișnuit legislativ sau nu să vorbim de interesul major al copilului. Cred că fiecare folosește acest interes major al copilului doar atunci când este în interes propriu. Condițiile legislative sau condițiile în care acel copil ajunge în contact, într-o formă sau alta, cu aceste droguri, trebuie evaluate și reevaluate. Avem o legislație care, în acest moment, este un început, dacă mă întrebați pe mine, dar care nu este completă. Avem diferite inițiative legislative aflate în plan parlamentar, care numai în interes al copilului nu îl vedem acolo.

Cred că uităm și nu suntem foarte atenți la acel flagel care îl reprezintă drogurile în școli. Cred că uităm și nu suntem atenți la ce înseamnă copilul care stă lângă un părinte, un părinte care este consumator de droguri, într-o formă sau alta. Legislativ – rămâne o provocare, pe care va trebui să o reașezăm. Ministerul Justiției a inițiat astfel de proiecte legislative. Ministerul de Interne sunt cei care sunt pregătiți să le pună în practică, mai rămâne ca la nivel parlamentar să ajungem la acel numitor comun în care să ne dăm seama că nu este de ajuns o pedeapsă, dacă vedem că flagelul se propagă și că acel dealer nu este doar singurul participant la piața de droguri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)