Minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru, neagă că la Spitalul Universitar va fi impus un management militarizat, după ce mai multe cadre medicale au fost infectate cu COVID-19

Minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru, neagă că la Spitalul Universitar va fi impus un management militarizat, după ce mai multe cadre medicale au fost infectate cu COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În contextul în care 40 de cadre medicale de la Spitalul Universitar din Capitală au fost testate pozitiv, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Brașov, după o discuție cu directorii spitalelor, că nu va fi impusă încă și la nivelul acestei unități medicale un management militar, așa cum s-a întâmplat la Spitalul Județean din Suceava.

Nelu Tătaru a precizat că la Spitalul Universitar este o transmitere în rândul personalului medical dar că există deja un nou management de la care așteaptă să își pună în aplicare planul.

În ceea ce privește Spitalul Județean din Suceava, ministrul Sănătății a sugerat că în continuare există probleme în rândul corpului medical care consideră managementul militar drept “o măsură prea dură”.

Întrebat care este motivul pentru care personalul medical contestă managementul militar, minsitrul a răspuns că “medicii trebuie să înțeleagă că la vremuri grele trebuie condiții grele, atâta timp cât nu respectăm niște condiții trebuie să înteleagă ca sunt niște momente prin care trebuie să trecem pentru a ajunge acolo unde am fost cândva”, a precizat minsitrul Sănătății.

De asemenea, Nelu Tătaru a declarat că orice pacient care vine la UPU trebuie tratat ca un potential infectat cu Covid-19, în contextul unei transmiteri comunitare și a numărului mare de români care se întorc în țară din străinătate în această periodă.

“Vom avea în următoarele săptămâni un varf mai ascuțit care să forțeze structura spitalicească. În acest momet avem o creștere ușoara a numărului de cazuri”, a precizat Nelu Tătaru.

Noul manager al Spitalului Universitar, Cătălin Cârstoiu, a propus aducerea de medici militari

Noul manager al Spitalului Universitar, Cătălin Cârstoiu, a declarat luni că a venit cu propunerea să fie aduși medici militari în unitatea medicală, după ce au fost descoperite 120 de cazuri pozitive cu coronavirus, dintre care 40 de medici, asistente și infirmieri.

Acesta a precizat pentru libertatea că are aprobarea de la secetarul de stat Horațiu Moldovan, din partea Ministerului Sănătății și că o așteaptă pe cea a Ministerului Apărării.

“Sunt trei medici, cu competențe de chirurgie, urgențe și ATI. Vor coordona secțiile. Vor lucra împreună cu șefii de secție. Vor unifica procedurile, regulile, e mare nevoieȚ a declarat Cătălin Cârstoiu.

COVID-19: Noua conducere a Spitalului Județean Suceava anunță intrarea în carantină instituționalizată a personalului medical. Județul a ajuns „Lombardia României”

Noua conducere a spitalului județeanSuceavaanunță începerea instituirii carantinei instituționalizate a personalului medical și adminsitrativ din cadrul spitalului. Secretarul de stat Ionel Oprea, cel care coordonează în prezent activitatea Spitalului JudețeanSuceavaa anunțat luni că medicii și asistentele care nu acceptă această variantă nu va avea voie să mai practice activitatea în cadrul unității. Cadrele medicale vor fi separate de familie în locații special amenajate șiși vor avea voie să circule în mod organizat doar pentru a se deplasa la locul de muncă.

Suceavaesteprimul oraș din România intrat în carantină totală, după ce a devenit un adevărat focar de infecție. 1.215 infectări sunt confirmate până la această oră. Pe lângă municipiu, opt comune limitrofe sunt vizate de aceeași măsură specială.

În acest context, minisistrul Sănătății, Nelu Tătaru,a mers, joi, la Suceava. Acesta a anunțat că spitalul va fi militarizat și cădoctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat funcţia de manager.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`