Nelu Tătaru: Am ajuns la 1.034 de paturi de terapie intensivă care au și dotarea completă pentru patologie COVID-19. Acum trei săptămâni aveam doar 840 (VIDEO)

Nelu Tătaru: Am ajuns la 1.034 de paturi de terapie intensivă care au și dotarea completă pentru patologie COVID-19. Acum trei săptămâni aveam doar 840 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România dispune, la ora actuală,de 1.034 de paturi terapie intensivă cu dotare completă pentru patologie COVID-19, a anunțatNelu Tătaru, ministrul Sănătății, care a mai precizat că, în urmă cu trei săptămâni, „aveam doar 840 de paturi”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nelu Tătaru, despre numărul paturilor de terapie intensivă

„În acest moment avem 1.030 de paturi, care au și dotarea completă pentru patologie COVID, ce înseamnă ventilatoare, ce înseamnă monitoare, ce înseamnă injectomate. Dacă bine țineți minte, acum trei săptămâni aveam 840 de paturi. Prin operaționalizare la tot ce înseamnă spitalele care au revenit, Ilfov, Witing, Elias, plus celelalte spitale din țară, am ajuns la 1.034 de paturi. Ieri, în evaluarea pe care am făcut-o și în județul Bihor, de exemplu, Spitalul Municipal, Spitalul Județean puteau mări capacitatea de paturi de terapie intensivă de la 18, la 35 ambele spitale. Spitalul Municipal din Oradea este un spital suport COVID, având în acest moment doar patologie COVID cu comorbiditățile existente”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, miercuri.

Întrebat despre situația secțiilor de terapie intensivă din țară care nu pot funcționa din cauza lipsei de specialiști, demnitarul a explicat: „După cum știți, la nivelul CNCCI există o comisie formată din domnul dr. Arafat, domnul dr. Nica, domnul dr. Călin Alexandru, care au evaluat potențialul de personal pe terapie intensivă, medicină de urgență și boli infecțioase. Efectuează, conform legii, în acest moment detașări către acele unități medicale care au nevoie”.

Ce a mai declarat Nelu Tătaru

Pe fondul celor peste 72.000 de cazuri de COVID-19 confirmate la nivel național, ministrul Nelu Tătaru a făcut mai multe precizări cu privire la debutul noului an școlar, care va începe în 14 septembrie și care va atrage după sine o serie de norme de protecție sanitară, astfel încât elevii din România să revină în clase în siguranță.

„În acest moment aveți pe site-ul Ministerului Sănătății, în dezbatere publică, acel draft de ordin pe care Ministerul Sănătății, în colaborare cu Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne, îl va elabora. În măsura în care vom avea și proiectul legislativ trecut de Parlament, în baza căruia putem da acest ordin, vom da și ordin, dar în acest moment îl aveți pe site. E un set de reguli atât pentru activitatea în școală, cât și în pauze, cât și ce ar trebui să facă corpul didactic, ce ar trebui să facă acea medicină școlară în cadrul unui triaj observațional și a unui triaj epidemiologic. Orice sugestie este binevenită, dar, mă repet, acest ordin va deveni funcțional în măsura în care trecerea prin Parlament a proiectului legislativ se va face cât mai repede”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`