Negrescu (PSD): Suntem în negocieri cu Comisia Europeană pentru un nou plan de reducere a deficitului / Legea pensiilor a fost negociată cu cei de la Comisie, nu am scris-o noi de capul nostru (VIDEO)

Negrescu (PSD): Suntem în negocieri cu Comisia Europeană pentru un nou plan de reducere a deficitului / Legea pensiilor a fost negociată cu cei de la Comisie, nu am scris-o noi de capul nostru (VIDEO)
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat vineri, pentru B1 TV, că Guvernul Ciolacu e în negocieri cu reprezentanții Comisiei Europene pentru un alt plan de reducere a deficitului bugetar. Negrescu a mai spus că pe bugetul țării apasă, într-adevăr, și pensiile mărite, dar majorarea acestora s-a decis împreună cu executivul comunitar.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu pe B1 TV.

Victor Negrescu, despre deficitul bugetar

„România e singurul stat care a intrat în procedura de deficit excesiv, urmare a cheltuielilor inutile făcute în pandemie și imediat după pandemie. De aceea ne aflăm în această situație specială. Guvernul, la momentul respectiv, și-a asumat un plan de reducere a cheltuielilor bugetare pe 3 ani, deși tradițional vorbim de un program care ar fi trebuit să presupună un plan de reducere a cheltuielilor pe 7 ani. Deci a fost o greșeală a guvernului respectiv.

Acum da, în continuare avem probleme cu deficitul. Sunt aproape jumătate din statele europene care au dificultăți cu îndeplinirea țintei de 3% deficit. România însă are o pondere importantă din PIB alocată pentru investiții, dar și pentru finanțarea proiectelor susținute din bani europeni sau PNRR, că acestea presupun cheltuieli care apasă pe deficit.

Am explicat acest lucru Comisiei Europene, există flexibilitate din partea Comisiei Europene. (…) Suntem în faza de negociere cu Comisia Europeană a unui nou plan pentru reducerea deficitului”, a declarat europarlamentarul PSD.

Victor Negrescu, despre creșterea pensiilor

Acesta a mai afirmat că noul plan de reducere a deficitului bugetar nu va afecta procentul mare din PIB alocat de România pentru investiții: „9% din PIB pentru investiții e un procentaj nemaintâlnit până acum”.

„Trebuie să aducem acești bani în economie, dar și legea pensiilor trebuie să fie implementată. Vă reamintesc că legea pensiilor a fost negociată cu cei de la Comisia Europeană, adică nu am scris-o noi de capul nostru, nu e o mărire cum s-a întâmplat în trecut, decisă de noi doar. E o mărire decisă cu Comisia Europeană”, a mai declarat Victor Negrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`