Negocieri în Coaliţie: UDMR a primit conducerea SGG pentru susţinerea lui Blaga la şefia Senatului

Publicat: 28 11. 2011, 13:51
Foto: mediafax.ro

Partidele de la guvernare s-au întrunit luni dimineață pentru a stabili un candidat comun pentru ocuparea funcția de președinte al Senatului. În urma discuțiilor, UDMR a acceptat să-l susţină pe Vasile Blaga la şefia Senatului și a renunțat la propriul candidat. În şedinţa de luni, senatorii îşi aleg noul preşedinte, pentru această funcţie intrând în cursă Vasile Blaga (PDL), din partea Puterii şi Titus Corlăţean (PSD), din partea Opoziţiei.

În schimbul susținerii din partea UDMR, PDL a acceptat ca Uniunea să preia conducerea Secretariatului General al Guvernului (SGG). Informaţia a fost confirmată şi de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

”UDMR va prelua Secretriatul General al Guvernului și în schimb îl vom susține pe domnul senator Vasile Blaga, așa am înțeles  că el este candidatul PDL. Sper că în seara asta aecstă situația se va finaliza.”
,  a anunţat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a negat zvonurile conform cărora Uniunea ar fi avut alte pretenții pentru a suține candidatul PDL la şefia Senatului.

”Nu am cerut bani pentru buget; legat de președinția Senatului nu am discutat niciun moment. Niciun minister, niciun ban și niciun moment nu am discutat bugetul legat de președinția Senatului. Înainte să fie schimbat Geoană discuțiile pe buget au fost finalizate” a menționat totuși liderul UDMR.

Kelemen Hunor confirmă că UDMR va prelua șefia SGG

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />

Numele noului secretar general al Guvernului urmează să fie stabilti în interiorul UDMR. Momentan, interimatul este asigurat de Ștefan Gati, secretar general adjunct al Guvernului, membru al UDMR şi surse politice susţin că acesta ar urma să fie numit oficial în locul Danielei Andreescu.

Ştefan Gati a ocupat de la sfârșitul lunii ianuarie 2011 funcția de secretar general adjunct al SGG. Anterior, între 2009 şi 2010, Ştefan Gati a fost director pentru coordonarea activităţilor de descentralizare în administraţie publică şi de modernizare a administraţiei publice, în MAI.

Vezi AICI declarația de avere a lui Ștefan Gati


Ştefan Gati – secretar general adjunct al Guvernului

Postul de șef al SGG a rămas vacant după demiterea Danielei Andreescu săptămâna trecută, aceasta fiind acuzată de conflict de interese privind imobilele RA-APPS. Potrivit premierului Emil Boc, decizia a fost una administrativă.

Am luat decizia de revocare din funcție a doamnei Secretar General a Guvernului. Este o decizie administrativă și doamna Andreescu și ANI vor face precizări. Este vorba de o decizie suverană pe care o ia premierul”, a declarat Emil Boc după revocarea din funcție a lui Andreescu.