NATO aprobă instalarea sistemelor Patriot în Turcia, la frontiera cu Siria

Publicat: 04 12. 2012, 20:47
NATO a aprobat, marţi seară, instalarea unor sisteme antiaeriene Patriot în Turcia, pentru contracararea eventualelor tiruri de rachete şi obuze lansate de pe teritoriul Siriei, anunţă BBC. „NATO a aprobat...

NATO a aprobat, marţi seară, instalarea unor sisteme antiaeriene Patriot în Turcia, pentru contracararea eventualelor tiruri de rachete şi obuze lansate de pe teritoriul Siriei, anunţă BBC.

„NATO a aprobat suplimentarea capacităţilor de apărare aeriană ale Turciei în scopul asigurării apărării populaţiei şi teritoriului, precum şi pentru detensionarea crizei. Miniştrii au salutat intenţia Germaniei, Olandei şi Statelor Unite de a pune la dispoziţie sisteme de rachete Patriot, care sunt sub comandamentul operaţional al comandantului suprem al forţelor aliate din Europa. Sistemele Patriot vor deveni operaţionale în următoarele săptămâni şi au caracter „strict defensiv”, anunţă un comunicat oficial.

Numeroase rachete şi obuze de mortieră lansate din Siria au căzut pe teritoriul Turciei, în zone situate la frontiera dintre cele două state.