Năstase îl critică pe Antonescu: Trebuie să se concentreze mai mult pe un dialog politic în zona de guvernare, în spatele ușilor închise

Publicat: 19 11. 2013, 13:47

Fostul premier Adrian Năstase susţine că preşedintele PNL Crin Antonescu trebuie să se concentreze mai mult pe un dialog politic în zona de guvernare, în spatele uşilor închise. 

”Pentru un partid de dreapta, o înțelegere cu un partid de stânga care conform rezultatelor din alegeri este mai puternic, reprezintp un experiment relativ frustrant. Lucrul acesta pare tot mai puternic, am impresia în ultima vreme, mai ales în încercările de repoziționare pentru anul 2014. În privinta lui Antonescu, mereu i-am apreciat discursurile. Sper că va reuși să dezvolte în mai mare măsura un dialog politic în zona de guvernare în spatele ușilor închise”, spune fostul premier.  

În opinia lui Adrian Năstase, o coliţie de guvernare presupune anumite compromisuri.

”Alianța dintre PNL și PC era un fel de matrioșcă mai mică într-o matrioșcă mai mare. Acum a dispărut matrioșca mică. Dar spunea domnul Crin Antonescu că Daniel Constantin se comportă ca un subordonat al lui Victor Ponta. Pot eventual să vă indic să recitiți ce a zis Daniel Constantin, referindu-se la faptul că Victor Ponta are cel puțin 10 subordonați liberali în cadrul Guvernului”, a completat Năstase. 

Vizavi de proiectul legii descentralizării, Năstase a comentat că pozițiile PNL și PSD par să fie opuse față de ideologiile pe care le reprezintă.

”Pare cumva că poziția PSD-ului este mai liberară decât a PNL-ului. Descentralizarea, teoretic, este un proiect de natură liberală. Social democrații încearcă mai curând să sublinieze importanța unui stat puternic. Așa încât apare un anumit paradox. Liberalii par cumva socialiști, ca să folosesc terminologia utilizată de domnul Tăriceanu, în timp ce social-democrații par mai liberali”, a conchis acesta. 

Adrian Nastase, atac la Antonescu