Nae Nicolae, "consilierul-fantomă" din PSD Ilfov, a fost exclus din organizaţie pentru absenţa constantă

Publicat: 18 07. 2013, 18:29
Foto: bzi.ro

Ca aproape orice afacerist, Nae Nicolae a avut strânse legături şi cu clasa politică. A fost vicepreşedinte al organizaţiei PSD Ilfov, consilier PSD, iar mai apoi a devenit preşedinte UNPR Ilfov şi s-a remarcat ca cel mai important sponsor al organizaţiei.

Cunoscut pentru potenţialul său financiar, Nae Niculae se cunoştea şi cu Viorel Hrebenciuc sau cu primarul comunei Voluntari, Florentin Pandele.

Nae Nicolae a detinut funcţia de consilier judeţean Ilfov timp de trei ani. A fost şi vicepreşedinte al PSD Organizaţia Ilfov şi se putea lăuda cu faptul că nu a participat la nicio şedinţă a consiliului, dar şi-a primit toate indemnizaţiile.

Ajuns consilier judeţean din partea PSD, în 2008, „regele imobiliarelor” a pierdut, în 2011, sprijinul politic al partidului.

Absenţa sa constantă de la toate întâlnirile organizaţiei a determinat excluderea omului de afaceri din partid. Cu toate acestea şi-a păstrat în continuare funcţia de consilier.

Alţi foşti colegi din PSD spun că la baza excluderii a stat relaţia tot mai apropiată dintre Nicolae şi UNPR.

Nae Nicolae a preluat apoi şefia UNPR Ilfov.

De asemenea, Nae Niculae era un apropiat şi al primarului comunei Voluntari, Florin Pandele, dar şi al lui Viorel Hrebenciuc. Mai mult, în 2002, numele lui Viorel Hrebenciuc apare într-un dosar de spălare de bani al lui Nae Nicolae, alături de Sergiu Sechelariu și Emanoil Savin, dosar în care Nicolae a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu suspendare.

Şi tot numele lui Nicolae a fost vehiculat și la momentul tentativei de privatizare a societății Cupru Min de către Ronefer SRL Voluntari, o firmă cu doar 6 angajați și venituri de 39,4 milioane euro.

Tot Nae Niculae i-a vândut lui Prigoană terenul fostei fabrici Acumulatorul cu 8 milioane de euro. Ulterior, Prigoană a mutat pe acel teren activitatea Rosal Grup, la care este proprietar.

Nae Nicolae, consilierul fantomă din PSD

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: