MRU, despre Tăriceanu și Chiliman: „Acum văd că este la modă să fii disident după alegeri”

Publicat: 15 01. 2013, 21:59

Președintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat marți seară, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 TV, că este la modă să fii disident după alegeri, făcând referire la liberalii Călin Popescu Tăriceanu și Andrei Chiliman, care s-au declarat recent împotriva comportamentului liderului de partid, Crin Antonescu.

Întrebat ce a vrut să însemne invitația făcută către cei doi de a se alătura Forței Civice, Ungureanu a răspuns: „Pun pariu că Tăriceanu și Chiliman nu ar face pasul către Forța Civică. E vorba de un limbaj comun, nu se poate trece peste faptul că cei doi nu au avut nimic de spus atunci când au aflat de legătura strânsă cu socialismul domnului Ponta, s-au dedat la ceea ce știm că s-a întâmplat în vara anului trecut. Aș fi vrut să văd din partea ambilor o atitudine fermă împotriva afirmaților profund xenofobe ale președintelui de partid, Crin Antonescu. Acum văd că este la modă să fii disident după alegeri. Știind aceste lucruri, un dialog pe ceea ce poate fi atitudinea de opoziție și dreapta, în opinia mea este dezirabil, normal. Dacă există un asemenea limbaj pe comun pe seama unei declarații de principii, da putem să discutăm”.

Întrebat dacă cineva din PNL ar putea provoca o schimbare în partid, care eventual să ducă la schimbarea lui Antonescu din funcția de președinte, fostul premier a răspuns negativ.

„Nu, în momentul de față PNL are un șef care poate spune orișicând „am câștigat alegerile, v-am adus la putere, v-am dat posibilitatea de a vă monta clientela în posturile din Executiv, ați ajuns în punctul maxim de influență politică a PNL”. E puțin probabil ca mici bucăți care se desprind din PNL să poată antrena o asemenea masă de oameni capabili să întoarcă lucrurile”, a mai spus Ungureanu.

Liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, i-a invitat pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, și pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu în partidul său, dacă vor decide să se separe de președintele PNL, Crin Antonescu. (Detalii AICI)

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus în nenumărate rânduri că felul în care Antonescu conduce partidul poate transforma PNL în cel mai anti-occidental partid din România. (Detalii AICI)

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că s-a simțit umilit în PNL în ultima perioadă, afirmând totodată că-și păstrează dreptul la proprie opinie și dreptul de a reacționa. (Detalii AICI)

MRU: E la modă să fii disident după alegeri

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: