Motivul pentru care Florian Bodog a schimbat conducerea la Spitalul Sf Pantelimon pe vremea când era ministru: „Acolo erau niște probleme legate de activitatea spitalului. Era o situație dezastruoasă” (VIDEO)

Publicat: 12 08. 2024, 19:34
Foto: Facebook / Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății, actual senator PSD, Florian Bodog, a avut o intervenție în emisiunea „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV unde a comentat situația de la Spitalul Sf Pantelimon și a spus care a fost motivul pentru care a schimbat conducerea spitalului pe vremea când era ministru.

Florian Bodog a vorbit și despre un alt scandal care a izbucnit tot la Spitalul Sf Pantelimon, după ce ar fi plecat de la minister.

“Eu n-am avut scandal la Pantelimon în timpul mandatului meu, dar știu de scandalul de la Pantelimon a fost după ce am plecat eu din minister. Nu mai eram ministru”.

Bodog a fost întrebat dacă a mai fost o situație la Sfântul Pantelimon similară cu ce s-a întâmplat acum.

“A fost un scandal acolo. Erau tot așa ceva discuții cu privire la modul în care se acorda asistența medicală. Au fost tot felul de acuzații care, până la urmă, s-au dovedit a fi nefondate.

Nu-mi amintesc să se fi schimbat conducerea. Eu am schimbat conducerea la Spitalul Pantelimon chiar când am venit și l-am dus pe domnul profesor Davitoiu de la Spitalul Municipal, l-am dus la Pantelimon și după ce a mers dânsul acolo, lucrurile au luat-o într-o direcție foarte bună”.

Motivul pentru care a schimbat conducerea la Spitalul Sf Pantelimon

Întrebat de ce a vrut să schimbe conducerea la Spitalul Sf Pantelimon pe vremea când era ministru al Sănătății, Bodog a răspuns:

“La momentul la care am schimbat eu managerul, acolo erau niște probleme legate de activitatea spitalului, în sensul că nu mai aveau bani, aveau datorii foarte multe, nu mai aveau cu ce să lucreze. Era un management deficitar, nu-și mai plătise facturile, nu primea marfă, nici nu țin minte cine era manager, dar nici nu contează. Era o situație dezastruoasă la Pantelimon, chiar nu aveau nimic, nu aveau cu ce să lucreze.

Chiar la începutul mandatului meu, am schimbat echipa managerială de acolo, dar nu pe o temă similară, ci pe probleme legate de aprovizionare și atunci l-am adus pe domnul doctor Davitoiu, dacă țin eu bine minte, era directorul medical sau managerul Spitalului Municipal și l-am mutat de la Spitalul Municipal, la Spitalul Pantelimon”.

„Eu nu vreau să iau apărarea nimănui”

Chestionat cum se poziționează în ceea ce privește situația actuală de la Spitalul Sf Pantelimon, fostul ministru a răspuns:

“Eu nu vreau să iau apărarea nimănui. Ceea ce pot să vă spun este că în momentul în care trimiți Corpul de Control la un spital și ăia din Corpul de Control vin și spun că lucrurile sunt ok și că nu sunt probleme, tu ce poți să faci?…”