Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie, a trecut
Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor. Moţiunea este intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” şi a fost semnată de 93 de deputaţi Pro România şi PSD.Semnatarii solicită demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, acuzând „haos” în domeniu, dar şi „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”. În ultimele două săptămâni au mai fost adoptate moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor, Agriculturii şi Internelor.
Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie a fost adoptată de Camera Deputaţilor
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.
Au fost înregistrate 172 de voturi ”pentru”, 90 ”împotrivă” şi 47 de abţineri.
Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.
Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ.
„Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ – să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece”, se arată în textul moţiunii simple.
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus că, în prezent, şcoala românească este „sub nivelul provocărilor” cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi, pentru că a rămas „captivă unor formule conservatoare” şi unui sistem care nu pune accent pe abilităţile elevului, ci pe capacitatea de a înmagazina cunoştinţe.
Au mai fost adoptate moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor, Agriculturii şi Internelor.
Moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne,Marcel Vela, a fost adoptată, marți, deSenat, cu 65 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” şi cinci abţineri. Prin moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”, social-democrații au cerut demisia ministruluiMarcel Vela, susţinând că prin ordonanţele militare emise în perioda stării de urgență instituită în contextul pandemiei de coronavirus, a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.
Și moțiunea simplă împotriva Ministrului Agriculturii, Adrian Oros, a trecut în Parlament. Acesta a criticat la dezbaterea moţiunii din Senat împotriva sa. Oros spune că politicile PSD în domeniul agriculturii au practic inexistente. Spre comparație, liberalul a precizat că în aceste vremuri dificile România s-a situat la cel mai înalt nivel în privinţa atragerii de fonduri europene.
Amintim și de moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, care a fost adoptată, în data de 13 mai, în Camera deputaților, cu 166 de voturi ”pentru”, 94 ”împotrivă” şi 28 de abţineri. Este a doua oară când o moțiune simplă care îl vizează pe Florin Cîțu trece de voturl din Parlament.
Intitulată ”«Virusul Cîţu» a infectat economia naţională”,moțiuneaa fost inițiată de parlamentarii PSD, care l-au acuzat, printre altele, pe ministrul liberal al Finanțelor, că a implementat în mod defectuos programul IMM Invest, destinat firmelor mici și mijlocii și că a arătat că a fost ”incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie” în contextul pandemiei de coronavirus.