Moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Marius Budăi a fost respinsă de Camera Deputaţilor

Publicat: 07 03. 2023, 12:00
Actualizat: 07 03. 2023, 12:33
Sursă Foto: Captură Video: Partidul Social-Democrat / Facebook

Moțiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi (PSD), a fost respinsă, marți, la votul din Camera Deputaților. Au fost 86 de voturi ”pentru”, 177 ”împotrivă” şi două abţineri, informează B1 TV.

Ce a spus Budăi la dezbaterea moțiunii

Luni, la dezbaterea moțiunii împotriva sa, Marius Budăi i-a acuzat pe inițiatorii demersului că nu au făcut nimic pentru pensionari și tot ei au îndrăzneala să vină cu critici. Acuzațiile au fost cu bătaie lungă și către PNL, partenerii PSD de la guvernare.

„Da, domnilor, voi sunteți cei care nu ați mărit nicio pensie în 2021, 0 lei, atât le-ați dat voi pensionarilor! Veniți aici la microfon și spuneți-le seniorilor noștri de ce nu le-ați dat niciun leu în 2021! Și vă rog, curaj, că bani ați avut cu nemiluita! Ați împrumutat 200 de miliarde de lei, care nu s-au dus nici în investiții, nici în pensii, nici în salarii. Ați avut, în schimb, bani – și vedem unde – în dosarele DNA.

Ați avut bani de izolete, ați avut bani de măști neconforme, ați avut bani pe care i-ați furat sau ați plătit prețuri umflate și de sute de ori, scrie în raportul Curții de Conturi, pentru tot felul de echipamente, unele din ele niciodată livrate. Doar pentru oameni n-ați avut bani. În schimb, pentru seniorii acestei țări, ați avut doar măsuri aberante și teroare”, a declarat Budăi, la dezbaterea moțiunii.

Replica lui Drulă după acuzațiile lui Budăi

În replică, președintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat din nou PSD, PNL și UDMR că doar mimează că vor reforma sistemului de pensii și, implicit, eliminarea privilegiilor numite pensii speciale.

„Nicolae Ciucă are 18.000 de lei pensie, 18.000 de lei pensie specială! (…)  Asta apără PSD și PNL, asta apără domnul Budăi, pensiile speciale, cu prețul PNRR, cu riscul de pierdere a miliarde de euro care ar fi pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru școli, dar ce contează, pensia domnului Ciucă să trăiască! (…)

Apropo de PNRR, domnule Budăi, ați otrăvit și dumneavoastră, și PSD, un an de zile spațiul public cu acel 9,4% din PIB, un plafon care v-ar împiedica – vezi, Doamne! – să creșteți pensiile. Rezultatul este că pentru 2023 pensiile, și cele contributive, și cele speciale adunate, ajung numai la 7,8% din PIB. Sunteți departe, departe de acel plafon și vă întreb, unde sunt creșterile de 40%, PSD-iștilor, pe care le-ați promis oamenilor? Cine vă împiedică să dați acele creșteri?”, a declarat Cătălin Drulă, la dezbaterea moțiunii împotriva lui Budăi.